'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti!

Son dakika haberleri: 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi yapımların ünlü yönetmeni Yalçın Yelence, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 69 yaşındaki Yelence'nin ölüm haberi, sanat dünyasını yasa boğdu.

'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti!

Son dakika haberleri: Bir döneme damgasını vuran 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence, beyninde pıhtı atması sonucu tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında yaşama veda etti.

'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti! - Resim : 1

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

Ankara'da 1954'te doğan Yelence, 1976'da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. Usta yönetmen, 1977'den 1983'e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT'nin ilk dış yapımı olan, "Bay Alkolü Takdimimdir" dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, "Perihan Abla", "Bizimkiler", "Yarı Şaka Yarı Ciddi" ve "Yazlıkçılar" gibi pek çok unutulmaz televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı.

'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yönetmeni Yalçın Yelence hayatını kaybetti! - Resim : 2

Yelence, "Kars'ın Solan Rengi: Molokanlar" belgeseli ile, 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

Yelence'nin yönettiği yapımlar arasında "Babba", "Memleket Hikayeleri: Eminem", "Memleket Hikayeleri: Tabancanın Sapını Gülle Donatacağım", "Operasyon Cennet", "Mavi Kolye", "Aşk Meydan Savaşı", "Kibar Ana", "Mihriban", "Duruşma", "Oğlum Adam Olacak" adlı dizi ve filmler de yer alıyor.

Yalçın Yelence'nin ölümü, 15 sezon ve 459 bölüm ile Türk televizyonlarının en uzun soluklu yapımlarından olan dizinin diğer oyuncularını akıllara getirdi. Bir döneme damga vuran yapımda rol alan bazı isimlerin vefat haberleri geçtiğimiz yıllarda gelmişti.