Yalova'da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Yalova'da kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, yapılan operasyonla tutuklandı.

Yalova'da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Yalova’da ikamet eden S.M.T ve F.E’yi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler mağdurlara kimlik bilgilerinin teröristlerin eline geçtiğini bu kimlik ile teröristlere silah satıldığı ve onlardan silah aldığını söyleyerek şahısları korkuttuğu öğrenildi.

"PARALARI ÇANTAYA KOYUN" TALİMATI

Dolandırıcılar mağdurlardan ikametlerinde bulunan bütün altın ve paraları bir çantaya koymalarını ve kendilerine teslim etmelerini söyledi. Mağdurlar ardından 2 çift altın küpe, 3 adet 18 ayar yaklaşık 8-9 gr. altın bilezik ve 70 bin lira parayı elden teslim etti.

ARAŞTIRMALARIN ARDINDAN ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Dolandırıldıklarını anlatan vatandaşlar sonrasında durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli şahsın tespiti için ikamete yakın camiye ait kamerada 10 saat görüntü izleyerek şüpheli şahısların olay yerine ticari taksi ile geldiğini tespit etti. Şüpheli şahsın kimliğinin ve ticari taksinin tespiti için PTS ve KGYS kayıtlarından toplam bin 655 araç ve 26 saat görüntü incelendi. Yapılan titiz araştırma sonucunda olayın failinin M.A.İ. olduğu tespit edildi.

DİĞER ŞÜPHELİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İstanbul’da yakalanan şahıs Yalova’ya getirildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan dolandırıcılık olayına karışan diğer şüphelinin kimliğinin tespiti için çalışmalar sürüyor.