Yangın çıkan evin imdadına vatandaşlar yetişti: Kovalarla su taşıdılar

Kilis’te 2 katlı binanın 1’inci katında yangın çıktı. Çıkan yangında daire kullanılamaz hale gelirken vatandaşlar, evlerinden kovalarla taşıdıkları suyla yangını söndürmeye çalıştı. Çevre sakinleri, olay yerine gelen itfaiye aracının arızalı olduğunu ve araçta su olmadığını iddia ettiler.

Yangın çıkan evin imdadına vatandaşlar yetişti: Kovalarla su taşıdılar

Yangın, akşam saatlerinde Barış Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi'nde 2 katlı binanın 1’inci katında meydana geldi.

Yangın çıkan evin imdadına vatandaşlar yetişti: Kovalarla su taşıdılar - Resim : 1

Yangını gören vatandaşlar 112'yi aradı. Mahallenin doğalgazı kesilirken, vatandaşlar evlerinden kovalarla taşıdıkları suyla yangını söndürmeye çalıştı.

Yangın çıkan evin imdadına vatandaşlar yetişti: Kovalarla su taşıdılar - Resim : 2Alevler büyürken, itfaiyenin kısa sürede gelmemesi üzerine ev sahibi ve vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşların da yardımı ile söndürülen yangında daire kullanılamaz hale geldi.

Yangın çıkan evin imdadına vatandaşlar yetişti: Kovalarla su taşıdılar - Resim : 3

"YANGINA GELEN İTFAİYE ARACININ SUYU YOK"

Yanan evi söndürmeye gelen itfaiye aracının yanlış müdahalesiyle araçta bulunan suyun hemen bittiğini söyleyen Serkan Özçelik, ‘‘Dayımın evinin yandığını duydum ve hemen koşarak buraya geldik. Yangına biz komşularla müdahale ettik. O sırada itfaiyeyi en az on defa aradım ama kimse gelmeyince biz de kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık. Uzun zaman sonra gelen itfaiye aracının arızalı olduğunu öğrendik. Yanan eve takviye gelen itfaiye aracı ise yanmamış evi söndürmeye çalıştı. Biz buradaki komşularla birlikte kendi evlerimizden taşıdığımız sularla yanan evi söndürdük’’ dedi.