Yanlış tedavi yüzünden dişsiz kalmıştı! Kabusu yaşayan kadın, mahkeme kararıyla 570 bin TL kazandı

İngiltere'nin York bölgesinde yaşayan Audra Weston, yanlış tedavi sonrası dişlerinin tamamını kaybetti. 2010-2018 yılları arasında süren tedavisinde defalarca diş ameliyatı ve tedavi gören kadın, korkunç olay yüzünden kızının düğününe bile katılamadı. 55 yaşındaki kadın, 2019 yılında tedavi gördüğü sağlık merkezini mahkemeye verdi. Diş hekimi, suçlamaları reddetse de kadın, mahkeme sonucunda 25 bin Sterlin (570 bin 885 TL) kazandı.

Yanlış tedavi yüzünden dişsiz kalmıştı! Kabusu yaşayan kadın, mahkeme kararıyla 570 bin TL kazandı

İngiltere York'ta yaşayan 55 yaşındaki Audra Weston, 2010 yılında dişlerinde bir rahatsızlık hissetti. Sağlık merkezine başvuran kadın, bir dizi ilaç tedavisi ve diş ameliyatı geçirdi. Tedavinin ardından iyileşeceğine daha da kötü olan 55 yaşındaki kadın, konuşamaz, yemek yiyemez ve çalışamaz hale geldi. Kadın adeta kabusu yaşamaya başladı. Audra, üst çenesinde sadece birkaç diş kaldığı için düzgün bir şekilde çiğneyemediğini söyledi. Kadın, sürekli antibiyotikler kullanmak zorunda kaldı ve protez takmasına rağmen, çok sayıda enfeksiyon geçirmeye devam edince protezleri takmakta imkansız hale geldi. 

Yanlış tedavi yüzünden dişsiz kalmıştı! Kabusu yaşayan kadın, mahkeme kararıyla 570 bin TL kazandı - Resim : 1

KIZININ DÜĞÜNÜNDE BİLE KALAMADI

Ayrıca, 'fazla bilinçli' olduğunu söylediği için kızının düğününün bir bölümünü de kaçırmak zorunda kaldı.

Yaşadığı kabus dolu günlerde kızı evlenen Weston, düğünün sadece bir bölümünde kalıp ayrılmak zorunda kaldı ve hiçbir düğün fotoğrafında poz veremedi. Audra'nın kızı, o bölgedeki diş hastanelerinin yeni bir hasta kabul etmediği için tedavisini dört beklemek zorunda kaldığını ifade etti.

Audra, "Temelde dişsiz kaldığım bir noktaya geldi, takma dişi tutamadım, bu yüzden diş etlerimle kaldım. Diş etlerim çiğnemeyi imkansız kılacak kadar ağrılı olduğu için hiçbir şey yiyemedim ve ağzım konusunda kendimi o kadar çekingen hissettim ki evden çıkmaya korktum." dedi. 

"4 YIL BOYUNCA ISTIRAP ÇEKTİM"

Audra, geçirdiği o zor günleri anlattı:

"Gerçekten yaşayan bir kabustu. O kadar çok tedavi gördüm ki... ve yine de hiç dişim kalmadı ve çözülene kadar esasen dört yıl ıstırap çektim. Kızım bu sırada evlendi ve ben erken ayrılmak zorunda kaldım ve görünüşüm konusunda çok endişeli olduğum için hiçbir fotoğrafta yer alamadım. Enfeksiyondan sonra enfeksiyon yaşadığım için sürekli bir antibiyotik akışı içindeydim. Sefil bir durumdu." 

TRAVMATİK BİR DENEYİME SEBEP OLDULAR

Yıllar süren sefaletin ardından Weston, 2019 yılında Diş Hukuku Ortaklığı ile iletişime geçti. Araştırmalar sonucunda, personelin sorunları yeterince erken kabul etmemesi ve uygun şekilde tedavi etmemesi nedeniyle travmatik deneyimlere yol açan bir diş hekimliği hataları raporu ortaya çıktı. Dişlerinin daha ileri incelemeleri, hiç tespit edilmemiş ve tekrarlayan enfeksiyonlara neden olan, çekimlerden kalan kökleri de gösterdi. Dava, geçen yıl mahkeme dışı bir uzlaşmayla kendisine 25.000 £ (570 bin 885 TL) ödendiğinde başarıyla sonuçlandı. Ancak ilgili diş hekimi sorumluluğu kabul etmedi.

Dental Law Partnership'ten Jane Littlewood şunları söyledi: "Müvekkilimizin yaşadığı sıkıntı ve acı tamamen gereksizdi. "İlgili diş hekimi, çürümenin erken belirtilerinde doğru önleyici tedaviyi sağlamış olsaydı, sorunları önlenebilirdi."