Yapay zeka bunu da yaptı! Steve Jobs hayata döndü! Tartışmalar da ardından geldi! "Etik değil"

Teknoloji dünyasına adını altın harflerle yazdıran ve 2011 yılında hayatını kaybetmesine rağmen hala ilham olan Steve Jobs, bir yapay zeka projesiyle canlandırıldı. Ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan ile röportaj yapan Jobs, LSD diye anılan uyuşturucu bir madde kullandığından bahsetti. Bu durum birçok kişi tarafından etik kurallara uymadıpı sebebiyle eleştirildi.

Yapay zeka bunu da yaptı! Steve Jobs hayata döndü! Tartışmalar da ardından geldi! "Etik değil"

Yapay zeka, son birkaç yıldır herkes tarafından konuşulan, merak edilen bir alan. Geçmişi neredeyse 60-70 yıllık olsa da o zamanın teknolojik şartları elvermediği için gelişim gösteremişti. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte tekrar gündeme gelen yapay zeka, birçok alanda kullanılabilir. Öyle ki, ölen kişileri bile yanıbaşındaymış gibi konuşturabiliyor. Bu durum etik tartışmaları da beraberinde getiriyor. Hayatını kaybetmiş ünlü isimlerin "hayata geri getirilmesi" yakın dönemde Steve Jobs projesiyle tekrar konuşulmaya başlandı. Dünyaca ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Steve Jobs ile bir röportaja imza attı. Bu röportajda ne Steve Jobs gerçekti, ne de Joe Rogan...

Webtekno'nun haberine göre, Steve Jobs röportajı yapay zeka tarafından ortaya çıktı. Podcast.ai tarafından üretilen röportajın ilk konuğunun Steve Jobs olmasının sebebi, “teknoloji dünyası üzerindeki etkisi ve ölümünden çok sonra bile insanlara ilham vermeye devam etmesi”ydi. 

Steve Jobs'un LSD kullandığını anlattı!

Podcastte yer alan Steve Jobs'un sesi, “907 aşırı gerçekçi ses” bulunan play.ht tarafından oluşturuldu. 20 dakika süren podcast yayınında Rogan ve Jobs arasında geçen sohbet tamamıyla yapay zeka tarafından üretildi.

Joe Rogan – Steve Jobs'ın podcasti, Joe Rogan sohbetinde klasikleşen uyuşturucu kullanımına bağlandı. Rogan, konuyu LSD maddesine çektiğinde Jobs adına konuşan yapay zeka, LSD’yi ilk kez kullandığı anları anlatıyor ve ardından deneyimin 'solduğunu’ ve en sonunda LSD’yi kullanmayı bıraktığını söylüyordu. Bunların tamamın gerçek dışıydı.

Rıza olmaması etik tartışmalara sebep oldu

Steve Jobs'un, şimdiye kadar kaydedilmiş olan konuşmalarının analiziyle birlikte yapay zeka, gerçeklikle ilgisi bulunmayan konulara değindi. 2011 yılında hayatını kaybeden Steve Jobs'un projenin ilk konuğu olması bazılarını memnun ederken, bir kesim de artık hayatta olmayan birinin rızası olmadan gerçekte olmayan şeylerin konuşulmasının etik olmadığını söyledi. 

Steve Jobs ve Joe Rogan'ın yapay zekâ ile yapılan podcast'ine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Steve Jobs-Joe Rogan Podcasti için tıklayın!