Yapılan uluslararası bir araştırmaya göre: Güçlü bir dini inanç, daha yüksek cinsel tatmin sağlayabilir!

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, daha güçlü dini inançlara sahip olmak, daha yüksek cinsel tatmin seviyeleriyle bağlantılı. Araştırmada cinsel ilişkinin sıklığının etkileri de değerlendirildi.

Yapılan uluslararası bir araştırmaya göre: Güçlü bir dini inanç, daha yüksek cinsel tatmin sağlayabilir!

Uluslararası bir araştırma ekibi, dini yönden kuvvetli bir inanca sahip olan kişilerin cinsel aktivitelerinin daha az olmasına rağmen cinsel yaşamlarının daha tatmin edici olduğunu tespit etti.

Hakemli bilimsel dergi The Journal of Sex Research'te yayımlanan araştırmada Birleşik Krallık'ta yaşayan 18 ila 59 yaşlarınaki kadın ve erkeklerin verileri araştırıldı. Çalışmada üç ana faktör incelendi: Bireylerin ne sıklıkla seks yaptığı, cinsel tatmin düzeyleri ve dindarlık seviyeleri. Bu doğrultuda katılımcılara yaşam tarzları, dine bakış açıları ve cinsel yaşamları hakkında sorular içeren anketler yöneltildi.

Exeter Üniversitesi'nden Dr. Nitzan Peri-Rotem ve Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü'nden Dr. Vegard Skirbekk liderliğinde yürütülen araştırma birçok ilginç bulguyu ortaya çıkardı. İlk olarak erkek katılımcıların yaşamları boyunca kadınlara kıyasla çok sayıda cinsel partnere sahip olduğu gözlemlendi. Ayrıca dindar kişilerin dindar olmayanlardan daha az seks yaptığı anlaşıldı. Öte yandan, dindar katılımcılar cinsel yaşamlarında daha yüksek doyuma sahip olduklarını bildirdi.

Katılımcılar arasında cinsel doyum konusunda dikkat çekici bir başka eğilim de ortaya çıktı. Veriler, "çok fazla seks yapmanın cinsel hayattan daha düşük memnuniyet düzeyine yol açabileceğini" gösterdi. Dr. Peri-Rotem, bu bulgunun cinsel ilişkiyle ilgili önceki araştırmalarda elde edilen sonuçlarla tutarlı olduğunu ifade etti: "Cinsel ilişki sıklığı ve cinsel tatmin arasındaki bağlantı ne basit ne de doğrudan. Tüm ilişki türlerinde çok az veya çok fazla seks, düşük cinsel tatminle ilişkili." Öte yandan, Dr. Peri-Rotem'e göre yeni araştırma genel anlamda dindar kişileri ilgilendiriyor.

"Araştırmamız, cinsel davranışlardaki değişikliklerin, dini norm ve inançlardaki ve diğer toplumsal eğilimlerdeki değişiklikler bağlamında ele alınması gerektiğini gösteriyor" diyen araştırmacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zira dini yönelimi zayıf olanlar arasında gündelik seks de artıyor."

Kaynak: Independent Türkçe