Yaprağına konan sinek, böcek ne varsa anında yakalayıp mideye indiriyordu. Kendisine uzatılan acı bibere hayır demedi ama sonu kötü bitti

Yaprağına konan sinek ve böcek gibi tüm canlıları mideye indiren et yiyen bitki sinekkapan, bu defa kendisine uzatılan acı biberi mideye indirmek istedi. Yaprağına bırakılan acı biberi sıkı sıkı ağız gibi görünen yapraklarıyla kapladı. Ancak öylece kalakaldı. Biberi eriterek küçültemedi, başka tepki de veremedi. Acı biber öylece ağzında kalırken bitki, çürümeye başladı ve sonunda öldü.

Etçil bir bitki olan sinekkapan, dünyanın en ilgi çeken bitkilerinden birisi olarak biliniyor. Yedikleriyle dikkat çeken bitkiye, bir kişi tarafından acı kırmızı biber verildi ve onlar kayda alındı. Bitki, ağız gibi görünen yapraklarını açıp biberi yakaladı. Ancak, yapraklarında sinekleri ve böcekleri yediğinde onları eritebilen bir sıvı üreten bitki acı bibere tepki veremediği görüldü. Bitki öylece ağzında biber ile kalakaldı. Zaman içinde kaydedilen görüntülerde ise bitkinin giderek çürüdüğü görüldü. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, hayat dersi gibi bir notla paylaşıldı.

Not da ise şu yazıyordu;

"Bu, inatçı olursanız ve size zarar veren bir şeyden vazgeçmezseniz, bunun sizi nasıl mahvedebileceğinin güzel bir örneğidir."

Yaprağına konan sinek, böcek ne varsa anında yakalayıp mideye indiriyordu. Kendisine uzatılan acı bibere hayır demedi ama sonu kötü bitti - Resim : 1