Kendini mesih ilan eden Hasan mezarcı: "Kurban kesme mecburiyetini iptal ettim"

Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen, kendisine 'Mesih' diyen Hasan Mezarcı, şimdi de Kurban bayramı açıklamasıyla gündemde. Mezarcı, Kurban Bayramı'nda kurban kesme mecburiyetini iptal ettiğini açıkladı. Mezarcı, daha önce de Ramazan ayında su içmenin ve alkollü içkileri tüketmenin bir sakıncası olmadığını söylemişti.

Kendini mesih ilan eden Hasan mezarcı: "Kurban kesme mecburiyetini iptal ettim"

Hasan Mezarcı, 'MESİH' adlı sosyal medya hesabından yaptığı Kurban Bayramı açıklamasıyla gündemde. Eski Milletvekili Hasan mezarcı, Allah tarafından kendisine Mesih İsa olduğunun bildirildiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Mezarcı, yaptığı dini açıklamalarla adından çokça söz ettiren biri oldu. Daha önce  Ramazan ayında su içmenin bir sakıncası olmadığını ve alkollü içkileri haram kılan dîni ahkâmı iptal ettiğini açıklayan Hasan Mezarcı, şimdi de Kurban Bayramı'nda kurban kesme mecburiyetini iptal ettiğini açıkladı.

Kendini mesih ilan eden Hasan mezarcı: "Kurban kesme mecburiyetini iptal ettim" - Resim : 1

Hasan mezarcı sosyal medya hesabından, " "Dinlerdeki 'Tanrı için Kurban kesme' ahkâmını iptal ettim! Bu sözüm, Hac ve Kurban bayramı Kurbanı, akîka, yemin, adak ve kefaret, kurbanı gibi bütün kurbanlar için geçerlidir! Bundan sonra Kurban bayramlarını, kurban kesmeden gelenek olarak kutlayın, fakir fukaraya yardım edin!" açıklamasında bulundu. 

Kendini mesih ilan eden Hasan mezarcı: "Kurban kesme mecburiyetini iptal ettim" - Resim : 2

Mezarcı bir diğer paylaşımında ise "Kurban kesme mecburiyeti ile ilgili dînî ahkamı iptal ettiğimi açıklamıştım! Bu sözüm, kefaret, yemin, adak, Hac ve Kurban bayramı kurbanları gibi bütün kurbanları kapsar! Kurban bayramlarını, kurban kesmeden de kutlayabilir, kurbana vereceğiniz parayı fakirlere verebilirsiniz!" dedi.

Kendini mesih ilan eden Hasan mezarcı: "Kurban kesme mecburiyetini iptal ettim" - Resim : 3

"ALKOLLÜ İÇKİ İÇMENİN SAKINCASI YOKTUR" DEMİŞTİ!

Öte yandan geçmişte alkol tüketme ile ilgili de paylaşım yapan Mezarcı, "Bazıları ısrarla alkollü içkileri soruyor! Alkollü içkileri haram kılan dîni ahkâmı iptal ettiğimi, dînî açıdan sakıncası olmadığını açıklamıştım! Alkollü içkilerin bağımlılık yaptığını, sağlığa zarar verdiğini, aklı giderdiğini biliyorsunuz! Kararı siz verin, ölçüyü kaçırmayın!" demişti.