Yardımsever hırsız tutuklandı!

Bakırköy’de, bir marketten alışveriş yaptıktan sonra evine dönen C.D., isimi kadın, yoldan geçen başka bir kadının poşetleri taşıması için yaptığı yardım teklifini kabul etti. C.D.’nin evine kadar giren şüpheli kadın, evden cüzdanını çalarak kredi kartıyla harcamalar yaptı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis şüpheli kadını gözaltına aldı. F.Ş. isimli kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 21.40 sıralarında, Bakırköy ilçesi Sakızağacı Mahallesinde bulunan bir ikamet adresinden hırsızlık olayının gerçekleştiği ihbarı üzerine incelemelerde bulundu.  

YARDIM BAHANESİYLE EVİNE GİRDİ

Çalışmalar kapsamında, C.D. isimli kadının çocuğu ile bir marketten alışveriş yaptığı daha sonra, yaya olarak alışveriş poşetleriyle birlikte evine yürüdüğü sırada bir kadın şahsın kendisine yardım ederek ikamet adresine kadar girdiği belirlendi.  

EVDEN CÜZDAN ÇALDI

İkamet adres içerisinde bir süre oyalanan şüpheli kadın, C.D.’ye ait cüzdanı çalarak evden ayrıldı. Şüpheli kadın daha sonra C.D.’nin kredi kartıyla alışveriş yaptı.  Polis, C.D.’ye ait hesap hareketlerini inceledi. Son işlem yapılan işyerine ait güvenlik kamera kaydı alınarak incelendi.

TUTUKLANDI

İnceleme sonucunda eşkâl bilgilerinden şüphelinin F.Ş. isimli kadın olduğu tespit edildi. F.Ş., yakalanarak gözaltına alındı. Cüzdan ise mağdur C.D.’ye teslim edildi. F.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından “Hırsızlık” suçundan 5 Ekim tarihinde çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.