Yargıtay'dan "eski sevgili" kararı! Bunu yapan yandı, hapis cezası var!

Yargıtay, sosyal medya hesabından fotoğraflarını silmeyen eski sevgiliyi suçlu buldu. 'Verileri hukuka aykırı olarak yayma' suçu işlendiğine dikkat çekilen mahkeme kararında, sanığın 2 ila 4 yıl hapsi istendi.

Yargıtay'dan "eski sevgili" kararı! Bunu yapan yandı, hapis cezası var!

Ayrıldığı erkek arkadaşından Facebook'taki fotoğraflarını silmesini talep eden genç kadın, talebinin reddedilmesi üzerine soluğu mahkemede aldı. Yargıtay, kadını haklı bularak, sanığın 2 ila 4 yıl hapsini istedi.

İstanbul'da yaşayan bir çift, sevgiliyken birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesabında yayımladı. Çift, bir süre sonra ayrıldı. Ancak adam, kız arkadaşının fotoğraflarını Facebook hesabından kaldırmadı.

Kadın, tüm taleplerine rağmen fotoğraflarını kaldırmayan eski sevgilisinden şikâyetçi oldu, dava açıldı.

Mahkeme, erkeğin fotoğrafları davacının rızası dışında yükleyip yüklemediğinin tespit edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

İtiraz üzerine dosya Yargıtay'a gitti. Yüksek mahkeme, fotoğrafların kaldırılmamasının özel hayatın gizliğini ihmal etmediğine hükmetti ama 'verileri hukuka aykırı olarak yayma' suçu işlendiğine karar verdi. Kararda, "Sanık cezası 2 ile 4 yıl arası hapis olan bu suçtan yargılanmalıdır" denildi.

(Akşam)