Yarıda kalan Süper Kupa maçında fileleri sarsmıştı! Fenerbahçe’ye gol atan Icardi ezeli rekabette tarihe geçti

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve yarıda kalan Süper Kupa maçında tek golü atan sarı-kırmızılı takımın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi tarihe geçti. Arjantinli golcü 50.saniyede attığı golle ezeli rekabetteki en erken golü atan oyuncu oldu.

Yarıda kalan Süper Kupa maçında fileleri sarsmıştı! Fenerbahçe’ye gol atan Icardi ezeli rekabette tarihe geçti

2023 Turkcell Süper Kupa maçında Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki maç yarıda kaldı. Galatasaray, 50.saniyede Icardi’nin attığı golle 1-0 öne geçtikten sonra bu golün santrası yapılamadı.

Yarıda kalan Süper Kupa maçında fileleri sarsmıştı! Fenerbahçe’ye gol atan Icardi ezeli rekabette tarihe geçti - Resim : 1

FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketenci takımı soyunma odasına çağırırken, hakem Volkan Bayarslan da maçı tatil etti.

Başlama vuruşuyla meşin yuvarlak toplamda 50 saniye oyunda kalırken, bu süre aynı zamanda dünya futbol tarihinin en kısa maçlarından biri olarak da tarihe geçti.

Yarıda kalan Süper Kupa maçında fileleri sarsmıştı! Fenerbahçe’ye gol atan Icardi ezeli rekabette tarihe geçti - Resim : 2

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR TOPA TEMAS ETMEDİ

Dries Mertens'in başlama vuruşunu yaptığı mücadelede Galatasaray toplamda 16 pas yaparken, Fenerbahçeli futbolcular topla temas edemedi.

Karşılaşmada topa en çok dokunan isim 5 kezle Abdülkerim Bardakcı oldu. Milli futbolcuyu 4 pas yapan Nelsson takip etti. Lucas Torreira 2 kez topla buluşurken Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Derrick Köhn, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi de meşin yuvarlağa bir kez temas etti.

Icardi'nin attığı golde topu kafayla indiren Barış Alper, aynı zamanda karşılaşmada topa kafayla dokunan tek futbolcu oldu.

Icardi, meşin yuvarlakla ilk buluşmasında takımını öne geçirirken, bu gol aynı zamanda karşılaşmada topa son dokunulan an oldu.

Sarı-kırmızılı takımda kaleci Muslera dışında meşin yuvarlağa temas etmeyen tek isim Kerem Aktürkoğlu'ydu.

Galatasaraylı futbolcular santrayla beraber 16 pasta rakip kaleye giderek golü bulurken, bu periyotta Fenerbahçeli futbolcular topa temas edemedi.

Yarıda kalan Süper Kupa maçında fileleri sarsmıştı! Fenerbahçe’ye gol atan Icardi ezeli rekabette tarihe geçti - Resim : 3

ICARDI TARİHE GEÇTİ

17 Ocak 1909'da "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan, Galatasaray'ın 2-0 kazandığı maçla başlayan 115 yıllık rekabette dün bir ilk yaşandı.

50. saniyede Fenerbahçe filelerini havalandıran Mauro Icardi, ezeli rekabetteki en erken golü atan oyuncu oldu.

8 Nisan 1984'te Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan lig maçında Galatasaray forması giyen Mirza Seydic'in 55. saniyede kaydettiği gol, iki takım arasındaki maçlarda atılan en hızlı gol ünvanı taşıyordu. İki takım o mücadeleden 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, Süper Kupa finalinde attığı golle, ezeli rekabetin en hızlı golcüsü olmayı başardı.