Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri geçtiğimiz günlerde yarıyıl tatiline çıkmıştı. MEB takvimine göre 24 Ocak 2022’de başlayan sömestr tatilinin ne zaman biteceği merak ediliyor. Öğrenciler yarıyıl tatili uzatıldı mı sorusuna yanıt arıyor. Peki,15 tatil ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak?

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 24 Ocak tarihinde yarıyıl tatiline çıkmıştı. Sömestr tatilinde olan milyonlarca öğrenci, yarıyıl tatilinin ne zaman biteceğini merak ediyor. İnternet üzerinden “Yarıyıl (Sömestr) tatili ne zaman bitiyor? İkinci dönem ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak?” soruları araştırıldı.  MEB tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılı tatil ve dönem tarihleri açıklanmıştı. Peki, okullar ne zaman açılacak? 15 tatil ne zaman bitiyor? İşte, 2022 MEB takvimi ve 2022 ikinci dönem başlangıç tarihi…

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 1

YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili hakkında açıklamalarda bulundu. Gündemde olan ‘Yarıyıl tatili uzatıldı mı?’ sorusuna da yanıt verdi. Eğitimde ilk önceliğin okulların açık kalması olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin uzatılmasının planlanmadığını dile getirdi.

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 2

Özer "850 bin sınıftan 3 bin 451 tane sınıf... Biz on binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır, Omikron'daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var.

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 3

Birileri tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz çok daha istekliler. Bir taraftan yüz yüze eğitimi açık tutmaya çalışırken bir taraftan da geçmiş 1.5 yılın kayıplarıyla ilgili dünya kadar etkinlik yapıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 5

15 TATİL NE ZAMAN BİTECEK?

Milyonlarca öğrenci tarafından, 15 tatil olarak da adlandırılan Yarıyıl tatili ne zaman bitecek sorusuna yanıt arandı. 2021 - 2022 Eğitim öğretim yılı için yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 24 Ocak gününde yarıyıl tatiline başlayan okullar 7 Şubat tarihinde açılacak.

Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 6

2. ARA TATİL NE ZAMAN?

MEB takvimine göre 2022 yılı 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri arasında olacak.

 Bakan Özer açıkladı! Yarıyıl tatili uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak? 15 Tatil ne zaman bitiyor? - Resim : 7

2022 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

24 Ocak 2022 tarihinde ilk yarı tatile çıkan öğrenciler 7 Şubat tarihinde okullarına geri dönecek. 2022 yılı son karneleri 17 Haziran 2022 tarihinde verilecek.