Yasak aşkta korkunç son! Odaya kilitlediği iki kişiyi alevler içinde cayır cayır yaktı

Genç kadın, kuzeni ve erkek arkadaşının birlikte olduğunu ve kendisini aldattığını öğrenince korkunç bir intikam planı yaptı. Kendisini aldattığını iddia ettiği kuzeni ve erkek arkadaşını yıllardır yaşadığı evin yatak odasına kilitledikten sonra evi ateşe verip kaçtı. Yakalanan genç kadın, iki kişi öldürmek suçuyla tutuklandı.

Yasak aşkta korkunç son! Odaya kilitlediği iki kişiyi alevler içinde cayır cayır yaktı

Geçtiğimiz hafta Uganda'nın Kampala kentinde yaşayan Suzan Kaitesi adlı 24 yaşındaki bir kadın, erkek arkadaşı ve kuzenini apartmanın yatak odasını ateşe vermeden önce odaya kilitlemekle suçlanarak tutukladı. Kuzen Patricia Arinda ve Kajumba olarak tanımlanan erkek arkadaşının hayatını kaybettiği olay polis tarafından 'Aşk üçgeni' olarak tanımlandı. 

ATEŞE VERDİKTEN SONRA KAÇTI

Çevredeki herkese bir gaz patlaması meydana geldiğini söyleyen genç kadın olay yerinden kaçtı. Patlamayı duyan komşuları polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis kurtarma ekibi kilitli buldukları yatak odasına girdiklerinde iki ceset buldular. Gazlı ocak sağlamdı ve yatak odası anahtarları kayıptı.

Kampala Büyükşehir polisi sözcü yardımcısı Bay Luke Owoyesigyire, 15 Ocak 2023 Pazar günü olayı doğruladı. Ayrıca, kadın zanlının tutuklandığını ve soruşturmalar devam ederken polisin cinayet suçlaması üzerinde durduğunu açıkladı. Polisin ön araştırmaları, bir iş kadını ve Kawempe bölgesi sakini olan Bayan Grace Sanyu'ya ait dairenin yangınla paramparça edildiğini gösteriyor. Bay Owoyesigyire, "Çift kişilik oda, Suzan Kaitesi (zanlı) tarafından 24 yıldır kiralanıyor ve kullanılıyordu. Kaitesi'nin, kuzeni 24 yaşındaki Patricia Arinda ve arkadaşı 27 yaşındaki Kajumba olarak tanımlanan iki ziyaretçiyi kabul ettiği bildirildi. Hala evdeydiler.” dedi. 

Yasak aşkta korkunç son! Odaya kilitlediği iki kişiyi alevler içinde cayır cayır yaktı - Resim : 1

ZİYARET ETMEK İÇİN GELMİŞLER

Bay Owoyesigyire, Kampala Büyükşehir Kuzey Bölge İtfaiyesinin imdat çağrısına yanıt verdiğini, ancak yangın söndürülene kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini ekledi. “Görgü tanıklarının ifadelerini kaydettik. Memurlarımız daha sonra Kaitesi Susan'ı ilk müdahale için kaldırıldığı klinikte ziyaret etti ve daha sonra ileri tedavi için Kawempe Hastanesine sevk edildi ve daha sonra taburcu edilerek sorgulanmak üzere polise götürüldü" ifadelerini kullandı. Olay yeri ziyaret edildi ve yangının kesin nedenini belirlemek için Ulusal Bina İnceleme Kurulu, Umeme yetkilileri ve bir polis adli tıp ekibi tarafından belgelendi. Soruşturmaya yakın polis dedektifleri, zanlının başlangıçta yangında ölen iki kişiyi sadece ziyaretçileri olarak tanımladığını söyledi. Daha sonra, daha fazla araştırıldığında Kajumba'yı erkek arkadaşı olarak tanımlayacaktı. İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir dedektif, bu yayına, zanlının Noel tatili için taşraya gittiğini ve kuzeni kız kardeşi Patricia'yı evde bıraktığını söyledi. İddiaya göre zanlı, kuzeninin erkek arkadaşıyla gizlice çıktığını komşuları tarafından öğrenince intikam planları yapmaya başladı. Njuki Boda Boda etabının Savunma Bakanı Bay Michael Ndyamuhaki, Pazar günü Daily Monitor'e Kajumba'nın Perşembe sabahı saat 10:00'da daireye geldiğini söyledi.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Öğlen saatlerinde Patricia da daireye geldi ve içeride kaldılar. Şüphelinin saat 13.00'te geldiği ve iki saatten fazla evde kaldığı söyleniyor. Apartmandan yükselen dumanları gören vatandaşlar, apartman sakinlerinin imdadına yetişti. Njuki etabında bir boda boda binicisi olan Bay Vicente Kintu, kurtarmaya katıldı. Yatak odasının kilitli olduğunu ve yangın nedeniyle kıramadıklarını söyledi. "Yangına neyin sebep olabileceğini bulmak için dükkana girdim. Mağazanın sağlam olduğunu ve bir mağazada bir gazlı ocak buldum ve o da sağlam kaldı. Kintu dedi. Ancak polis, Patricia'yı kızı olarak tanımlayan ve iddia eden kadından DNA örnekleri almıştı. Bay Owoyesigyire, "Hala, cesedi Kabale Bölgesi'ne gömülmesi için kendisine teslim etmemiz için sonuçları bekliyoruz" dedi.

Yasak aşkta korkunç son! Odaya kilitlediği iki kişiyi alevler içinde cayır cayır yaktı - Resim : 2

Yakın bir komşu olan Daniel Baguma, bir patlama duyduğunda bir yerleşkenin dışında oturduğunu söyledi.  Baguma, "Ters yöne bakan yerleşkenin dışında oturuyordum. Perşembe öğleden sonra saat 14:00 ile 15:00 arasında evden büyük bir patlama sesi duydum. Elektrik kısa devresi olduğunu düşündüm ve ana şalteri kapatmak için acele ettim. Oldukça şaşırdım. Ev sahibinin ablası evde diye bağırdığını gördüm. 15 dakika sonra gelen Polis tugayını çağırdığımızda bir arkadaşımın aklına kumları leğenlerde toplama fikri geldi ve yangını söndürmek için evin içine dökmeye başladı." dedi.

Başka bir komşu, Edith Akiiki şunları söyledi; “Cehennemde erkek arkadaşıyla birlikte ölen kızın, Noel tatili için gittikleri evin sahibiyle birlikte o Perşembe günü köyden döndüğünü duydum. Bana yeni döndüğü Suudi Arabistan'da çalıştığı söylendi. Eve geldiklerinde eve girmeden önce kendi fotoğraflarını çekmeye başladılar. Suudi Arabistanlı kızın evin içindeyken birisine yüksek sesle bağırarak Suudi Arabistan'dan gönderdiği paranın nereye gittiğini açıklamasını söylediği duyuldu. Görünüşe göre, ölen kız, o gün köyden geldikleri için saat 16.00 sıralarında kendini yorgun hissetti ve evin sahibinden kendisinin ve erkek arkadaşının yatağında uyumasına izin vermesini istedi. Kısa bir süre sonra patlama sesi duyuldu” dedi.