Yaşama şansı sıfır denmişti, mucize bebeğin hayata tutunma öyküsü kalpleri ısıttı…

Mucize bebek doğduğunda kalbinin yarısı eksikti. Doktorlar hiç şans vermemişti ama inanılmaz bir hayatta kalma savaşından sonra bebek Dorothea hızla gelişim gösterdi. Tüm dünyada, ailesinin ve kardeşinin göz bebeği olan bu minik savaşçının hikayesi konuşuluyor…

Yaşama şansı sıfır denmişti, mucize bebeğin hayata tutunma öyküsü kalpleri ısıttı…

Mucize bebek Dorothea Fenrych-Velez doğduğunda, kalbinin sadece yarısı çalışıyordu. Yaşama şansının yüzde sıfır olduğu belirtilen bebek, küçücük bedeniyle hayata karşı adeta meydan okudu.

Anne Zofia, hamileyken 16 haftalık taramasını yaptırdığında, kendisine doğmamış Dorothea'nın durumunun “hipoplastik sol kalp sendromu” olduğunu ve hamileliği hemen sonlandırması gerektiği söylendi.

Ameliyatı için 2 milyon sterlin istediler

Bebeğin yaşama şansının sıfır olduğu aktarılan 40 yaşındaki Zofia ve eşi Rob, pes etmedi ve dünya çapında tıbbi yardım aramaya başladı. O arayış sonucunda Teksas’ta bir cerrah bulundu ama ne yazık ki cerrah 2 milyon sterline (41 milyon TL)  ameliyat edebileceğini söyledi. Böyle bir imkanı olmayan çift adeta yıkıldı ve arama çalışmalarına devam ettiler.

Ardından, Facebook aracılığıyla çift, İngiltere'de bunu yapabilecek bir cerrah keşfetti. Hem de ücretsiz olarak!

Ancak bebek Dorothea doğduğunda o kadar hastaydı ki, ameliyat için planlanan hastane, operasyonu iptal etti. Acı ve sevinci arka arkaya yaşayan talihsiz aile ve Dorothea için, araya bir insan hakları avukatı girdi ve hastane ameliyatı tekrar gündeme aldı.

Bebek önde birkaç hastanede tedavi altına alındı ​​ve operasyon nihayet Güney Batı Londra'daki Royal Brompton Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Hastanede Dorothea'yı kucağına alan 50 yaşındaki baba Rob, “Önümüzde duran ihtimallerin bize karşı olduğunu biliyorduk. Fakat bir an bile vazgeçmeyi düşünmedik. Dorothea bizim mucizemiz” Dedi.

Yaşama şansı sıfır denmişti, mucize bebeğin hayata tutunma öyküsü kalpleri ısıttı… - Resim : 1

Doktorun gördüğü en kötü vakalardan biri

“Uzun zamandır doktorlara kırgındım, ameliyatı durdurmaya çalıştıkları için çok kızgındım. Ama şimdi, tüm bu olanlardan sonra, bunu neden yaptıklarını anlıyorum. Çoğu bebek bu zor ve karmaşık ameliyattan sağ çıkamazdı. Ama ben kızımın savaşacağını her zaman biliyordum” diyen mucize bebeğin babası, pek çok bebeğin daha iyi durumlarda bile başaramadığına şahit olduklarını, tüm o bebekler için kahrolduğunu ve Dorothea’nın bir mucizeyi yaşattığını belirtti.

İlk doktorun “gördüğüm en kötü vakalardan biri” diyerek, ameliyat için 2 milyon sterlin istemesinden sonra çaresizce yardım arayan aile şunları söyledi: “Bize yardım etmeleri için aktör Sylvester Stallone ve milyarderlere ulaşmaya çalışıyordum ama hiçbir sonuç alamıyordum. 45.000 sterlinlik bağış topladık ama asla hedefe ulaşamayacağımızı biliyorduk”

65 dakika kalp masajı yapıldı

"Sonra Facebook'ta kızımızın hastalığı olan HLHS konusunda uzman bir doktora rastladık. Londra'da, evimizden sadece 72 kilometre uzaktaydı. Sonunda bu operasyon yapılabilecekti."

Dorothea, 14 Temmuz'da yetenekli kalp cerrahı Dr. Michielon, üç asistan ve bir hemşire ekibiyle birlikte 12 saatlik bir operasyon geçirdi. Küçük bebek, ameliyat esnasında kalp krizi geçirdi. Tam 65 dakika kalp masajı uygulandı. Operasyon büyük çabalarla bitti. Sonraki 24 saat aile bir an bile Dorothea’nın parmağını bırakmadı

Küçük bebek ameliyattan kaynaklanan şişlik nedeniyle, beş hafta boyunca açık bir göğüs yarasıyla kaldı.

“Kızımız için savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Aylarca yoğun bakım ünitesinde tutulması bekleniyordu, ancak yalnızca bir ayın sonunda yoğun bakımdan çıkarıldı. Ameliyatı yapan doktor, "Dorothea'nın ciğerleri ve kalbinin üst odacıklarıyla ilgili başka komplikasyonları olması bakımından benzersiz bir durumu vardı. Çoğu doktor bu operasyonu yapmayı reddederdi. Ancak muazzam bir başarı sağlandı.” Dedi.

Şimdilik Dorothea, kalbi büyüdüğü için altı aylıkken başka bir ameliyat olana kadar hastanede kalacak. Daha sonra eve gidebilecek ve üç yaşına geldiğinde bir ameliyat daha olacak. Bu ameliyat yetişkinliğe kadar onu idare edecek.

Rob ve Zofia şimdi kızlarına bakmak için çalışmayı bırakmışlardı. Rob şunları söyledi: "Çok tombul, küçük tombul yanakları ve harika motor becerileri var. İnsanı delip geçen mavi gözleri ve kahverengi saçları var. Bize gülümsüyor ve artık herhangi bir tüpe veya makineye bağlı değil, tıpkı diğer üç aylık bebeklere benziyor. Onu gören tüm doktorlar ve hemşireler aynı bebek olduğuna inanamıyor. ”

Genç anne baba, kızları için Twitter üzerinden “Save Dorothea (Dorothea’yı Kurtar)” isimli bir hesap açmışlardı.