Koronavirüsten kurtulan dünyaca ünlü sporcuyu yatağı öldürdü

Olimpiyatlarda madalya almış yaşayan en yaşlı sporcu olan İsveçli Folke Alnevik 100 yaşında hayatını kaybetti. Koronavirüse yakalanan Alnevik'in yatak yaralarına bağlı komplikasyonlar nedeniyle öldüğü açıklandı.

Koronavirüsten kurtulan dünyaca ünlü sporcuyu yatağı öldürdü

1948 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 4x400 metre bayrak yarışında İsveç milli takımıyla bronz madalyaya ulaşan Alnevik, 2018'in Şubat ayında Bahamalı Olimpiyat Şampiyonu Sir Durward Knowles'ın ölmesiyle yaşayan en yaşlı olimpiyatlarda madalya almış sporcu unvanına sahip olmuştu.

Alnevik'le birlikte 4x400 metre bayrak yarışında madalyaya ulaşan diğer sporcular Kurt Lundquist, Lars-Erik Wolfbrand ve Rune Larsson idi.

Folke Alnveik, 1946'da Oslo'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da 4x400 metrede bronz madalya kazanmıştı.

6 ulusal madalyaya sahip İsveçli koşucu hayatı boyunca sporun içinde kalmış ve Gastrikland Atletizm Birliği'nin başkanlığını yürütmüştü.

Koronavirüsten kurtulan dünyaca ünlü sporcuyu yatağı öldürdü - Resim : 1

Daha sonra golf sporuyla ilgilenen Alnevik, 95 yaşına kadar araba kullanmaya da devam etmişti.

Alnevik'in koronavirüse yakalandığı ancak iyileştiği belirtilirken ölüm nedeninin yatak yarasına bağlık komplikasyonlardan kaynaklandığı açıklandı.

Koronavirüsten kurtulan dünyaca ünlü sporcuyu yatağı öldürdü - Resim : 2

Unvan John Russell'a geçti

İsveçli atlet Folke Alnevik'in ölümünün ardından olimpiyat madalyası kazanmış yaşayan en yaşlı sporcu unvanı Amerika Birleşik Devletleri'nden John Russell'ın eline geçti.

100 yaşında olan John Russell, 1952 Helsinki Olimpiyatlarında binicilik dalında bronz madalya almıştı.

1920 yılının şubat ayında doğan Russell, Alnevik'ten 3 ay küçük.

Temmuz 1920 doğumlu olan İngiliz sporcu Jasper Blackall olimpiyat madalyası kazanmış yaşayan en yaşlı 2. sporcu unvanına ulaştı.

Olimpiyatlarda yarışan ama madalya alamayan en yaşlı sporcu ise 106 yaşındaki ABD'li kano sporcusu John Lysak.

Olimpiyatlarda şampiyon olan en yaşlı sporcu ise 5'i altın olmak üzere 10 olimpiyat madalyası olan 99 yaşındaki Macar jimnastikçi Anges Keleti.