Yatırımcı dört gözle beklediği kritik verinin açıklanmasının ardından altın yükselişe geçti

Yatırımcının gözü kulağı ABD'nin enflasyon rakamlarındaydı. Açıklanan verilerin ardından 1669 olan gram altın yükselişe geçti.

Yatırımcı dört gözle beklediği kritik verinin açıklanmasının ardından altın yükselişe geçti

ABD enflasyon verisi açıklandı. Yıllık bazda çekirdek TÜFE'nin yüzde 4,8 olması bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Yıllık bazda çekirdek enflasyon yüzde 4,7 olarak açıklandı. Temmuz ayında TÜFE yüzde 0,2 ile beklentilerine paralel artış kaydederken, yıllık TÜFE yüzde 3,2 oldu. Altın fiyatları ise yükselişe geçti. 

1675 TL'YE KADAR ÇIKTI

ABD'nin enflasyon verisinin ardından altının onsu kazanımları arttı. Veri açıklanmadan önce 1669 TL olan rakam, verinin açıklanmasının ardından 1675 TL'ye kadar çıktı.

VERİLER NEDEN ÖNEMLİ?

ABD'de geçen hafta açıklamanın tarım dışı istihdam verisi Fed'in bir sonraki faiz kararı için yeterli ipucuyu vermedi. ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz'da 187 bin arttı. Beklentiler istihdamın 200 bin artması yönündeydi. Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,5'e geriledi. Fed'in alacağı karar için bu yüzden piyasaların ana odak noktasında ABD enflasyon verileri oturdu. Enflasyondaki yavaşlama sıkı para politikasınının daha erken biteceğine işaret ediyor. Enflasyonun yüksek seyretmesi Fed'in sıkı para politikasına devam edeceğine yönelik sinyal veriyor.