Yatırımcıyı mutlu etti: Gram altın tarihi zirvesini gördü, tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte altındaki yükselişin nedeni

Doların küresel piyasalarda zayıf seyretmesiyle yükselişe geçen gram altın, tarihi zirvesini gördü. Gram altın 1.627 TL seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. İşte altın fiyatlarındaki son durum…

Yatırımcıyı mutlu etti: Gram altın tarihi zirvesini gördü, tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte altındaki yükselişin nedeni

Yatırım denildiği zaman ilk akla gelen araç olan gram altının fiyatı gün içinde birçok kez değişime uğruyor. Bu nedenle son durum sürekli merak ediliyor.

Yeni haftaya yükselişle başlayan gram altın 11 Temmuz gününe 1.615 TL seviyesindeydi. Doların küresel piyasalarda zayıf seyretmesiyle güçlenen gram altın saat 12.50 itibarıyla tarihi zirvesini görerek en yüksek 1.627 TL’ye çıktı. Gram altın daha sonra 1621 TL seviyelerine çekildi.

Güne 1.926 dolar seviyelerinde başlayan Ons altın ise gün içinde birçok kez düşüş ve yükseliş yaşadıktan sonra saat 13.10’da en yüksek seviyesi olan 1.938 dolara çıktı. Ons altın daha sonra 1.931 dolar seviyesine çekildi.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörülerin günden güne güçlendiğini bildirdi.

ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve perşembe açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu hatırlatan analistler, verilerin piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini ifade etti.

Analistler, New York Fed'in dün açıkladığı enflasyon beklentisi haziranda yüzde 3,8 ile Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilediğini aktarmasına karşın, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 95 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artırmasının öngörüldüğünü söyledi.

Bugün Almanya'da enflasyon ve ZEW beklentileri endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 ve 1.920 doların destek, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.