Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni parti açıklaması: Tarih belli oldu! Partinin kadrosunda kimler olacak?

 İYİ Parti eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yerel seçimlerden sonra yeni parti kuracağını belirterek "Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir" dedi. Ağıralioğlu partinin ismini belirlemediklerini belirtti

Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni parti açıklaması: Tarih belli oldu! Partinin kadrosunda kimler olacak?

 İYİ Parti eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuştu. Ağıralioğlu, "Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir" ifadelerini kullandı.

"PARTİNİN İSMİ HENÜZ BELİRLENMEDİ"
Partinin isminin henüz belirlenmediğini belirten Ağıralioğlu, partinin ismi hakkında "Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim" ifadelerini kullandı.

"İDEOLOJİ DEVRİNİN BİTTİĞİNE İNANIYORUM"
Ağıralioğlu, kuracağı partinin sağ ya da solda durmayacağını, Cumhur ya da Millet ittifaklarına yakın olmayacağını anlatarak, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyaset merkezinin sağı solu yok. Eski siyasetin parsellenmiş alanının ve ideoloji devrinin bittiğine inanıyorum” dedi.

PARTİ KADROSUNDA KİMLER OLACAK?
Ağıralioğlu, "Kadronuzda kimler olacak?" sorusuna "Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı şöhretsizler teklif edeceğim." yanıtını verdi