YAYKOOP Diyarbakır temsilciliği açılıyor

Yayıncılar Kooperatifi’nin (YAYKOOP) ikinci temsilciliği Diyarbakır'da açılıyor.

YAYKOOP Diyarbakır temsilciliği açılıyor

Kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeyen Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP), ilk adımını 7 Aralık 2019’da atmış; ülke çapına yayacağı temsilcilik/kitabevi ağının ilk halkası olarak İstanbul-Kadıköy temsilciliğini okurlarla, kitapseverlerle buluşturmuştu.

YAYKOOP'un ikinci temsilciliği ise Diyarbakır'da 7 Şubat Cuma günü (yarın) kapılarını okurlara açıyor.

YAYKOOP, kitapçılığı canlandırmak, Kooperatif katılımcısı ve diğer yayınevlerine kitaplarını sergileme alanı yaratmak ve okurların aradıkları kitaba kolayca ulaşmalarını sağlamak, bunu yaparken de bir yandan yeni kültürel ortamlar yaratmak amacıyla ülke çapında bir temsilcilik ağı örmeye karar vermişti. Adım adım belli başlı kentlere yayılacak olan bu temsilcilik sistemi kapsamında hem kurulu kitabevleriyle işbirliği yapılacak hem de yeni kitabevlerinin kurulmasına ön ayak olunması planlanıyor.

Kitabevleri aracılığıyla oluşturulacak bu kültür ağının ikinci halkası olan YAYKOOP Diyarbakır temsilciliği, Kayapınar ilçesinde, Diclekent Mahallesi Diclekent Villaları 251 Sokak No: 44 adresinde faaliyete başlayacak.

YAYKOOP Diyarbakır Kitabevi’ni ziyaret eden okurlar, dilerlerse kitabevinin geniş bahçesinden ve mutfağından yararlanıp aynı mekânda faaliyet yürüten Edebiyat Evi’nin etkinliklerini de izleyebilecek.

YAYKOOP Diyarbakır Temsilciliğimizde her ay değerli yazarlar ve sanatçılar konuk edilecek, imza günleri, atölyeler, söyleşiler ve daha birçok kültürel-sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek.

Yayıncılar Kooperatifi Diyarbakır Temsilciliği ve Edebiyat Evi’nin açılış töreni 7 Şubat Cuma günü saat 18.00’de başlayacak. Yazar Latife Tekin, Yazar İrfan Amida, Yayıncılar Kooperatifi Genel Başkanı İlbay Kahraman gibi isimlerin katılımıyla yapılacak.