Yaz geldi derken sıcaklıklar yeniden düşüyor! Meteoroloji'den 20 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Haziran 2023 Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Raporda, 20 il için 'sarı kodlu' uyarı yapılırken, birçok bölgede hava sıcaklıklarının düşeceği kaydedildi. Peki hangi ilde hava nasıl olacak, hangi illerde yağış var? İşte hava durumu raporu...

Yaz geldi derken sıcaklıklar yeniden düşüyor! Meteoroloji'den 20 il için sarı kodlu uyarı

Meteorloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öte yandan 20 il içinde sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artması, batı kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı, Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Tokat, Amasya, Çorum ile Kastamonu’nun güneyi), Afyonkarahisar, Burdur ,Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”