Yazlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği sezonu ne zaman bitiyor? Yaz lastiğine geçiş tarihi!

Araç sahipleri kışın bitmesiyle birlikte yaz lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Belirli tarihlerde zorunlu tutulan yaz ve kış lastiği uygulamalarının tarihi araştırılırken hangi araçlarda zorunlu olduğu da araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Yazlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği sezonu ne zaman bitiyor? Kış lastiği ne zaman değiştirilir? Yaz lastiği hangi ayda takılmalı? Yağ lastiğine geçiş tarihi!

Yazlık lastik ne zaman takılır? Kış lastiği sezonu ne zaman bitiyor? Yaz lastiğine geçiş tarihi!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otomobil ve ticari araç sahipleri yaz lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını, kış lastiklerinin ne zaman değiştirileceğini araştırıyor.

YAZLIK LASTİK NE ZAMAN TAKILIR?

Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Her yıl 1 Aralık'tan itibaren başlayan kış lastiği zorunlu uygulaması 1 nisan itibariyle sona eriyor. 1 Nisan itibariyle ticari araçlar ve özel karaçlarda yaz lastiği uygulamasına geçiliyor.

YAZ LASTİĞİ VE KIŞ LASTİĞİ NE İŞE YARAR?

Yaz lastiği, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa mesafede durabilmeyi sağlarken kış lastikleri ise karlı, buzlu ve yağmurlu kaygan zeminlerde daha iyi fren mesafesi sağlıyor. Bu nedenle kaygan zeminde kış lastiğinin olması gerekirken, sürüş kalitesinin artması amacıyla bahar aylarında yaz lastiği tercih ediliyor.