Yaz tatili ne zaman bitiyor, Okullar ne zaman açılacak? MEB’den yeni son dakika açıklaması, tarih netleşti

Pandemi, hastalıklar vs derken zor bir eğitim öğretim yılı geride kalmış ve yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmen 3 aylık uzun bir tatile girmişti. Şimdilerde ise hem öğrencileri hem de velileri yeni eğitim ve öğretim yılı telaşı aldı. MEB yeni eğitim ve öğretim yılı takvimiyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı kesin tarih…

Yaz tatili ne zaman bitiyor, Okullar ne zaman açılacak? MEB’den yeni son dakika açıklaması, tarih netleşti

Son zamanlarda en çok aranan konuların başında Okullar ne zaman açılacak? sorusu geliyor. Veliler, öğrenciler ve öğretmenleri yeni eğitim ve öğretim yılı telaşı aldı. Yaklaşık 20 milyon öğretmen ve öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağı tarihi merak ediyor. MEB yeni eğitim ve öğretim yılı takvimini de açıkladı. 

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? sorusu milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alırken MEB’in yayınladığı yeni eğitim yılı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde kesin olarak başlayacak.

Yarıyıl tatili, yaz tatili ve ara tatil tarihi de netleşti

MEB’in yeni takviminde okulların ara tatil ve yaz tatili tarihleri de netlik kazandı. Yeni eğitim öğretim takvimine göre 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil yapılacak.

Ayrıca ikinci ara tatil, 21 Haziran'da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek.

Okullar ne zaman kapanacak?

16 Haziran 2023 yılında okullar tekrar 3 aylık yaz tatiline girecek.