Yaza merhaba selülite elveda! Selülite karşı doğal çözümler! Selülit nasıl geçer?

Yaza geldiğimiz şu dönemde kadınların en büyük sorunu selülit baş gösterdi. Yaza merhaba dediğimiz şu dönemde selülitlere veda etmenin zamanı geldi. Kadınlar selülite karşı doğal çözümler araştırıyor. Selülit nasıl geçer? İşte, yazı rahatlıkla geçireceğiniz doğal çözümler...

Yaza merhaba selülite elveda! Selülite karşı doğal çözümler! Selülit nasıl geçer?

Selülit, cilt yüzeyinde çukurlu - tümsekli portakal kabuğu benzeri bir görünüme neden olan ve genellikle kalça, uyluk ve karın bölgesini etkileyen lokalize bir estetik cilt problemidir. Yazın yaklaşmasıyla kadınlar bu potakal görüntüsünden kurtulmak için doğal çözümler araştırmaya başladı. Yaza merhaba dedip selülite elveda demenin zamanı geldi.

Selülit, özellikle kadınlar arasında çok yaygındır. Selülitte cildin epidermis ve dermis adı verilen üst katmanlarının altında aşırı miktarda yağ hücresi depolanır. Küçük bağ dokusu bantları bu yağ hücreleri arasında dikey olarak uzanır ve cildin üst katmanlarını vücudun daha derin dokularına bağlar. Selülit nasıl geçer? 

Yaza merhaba selülite elveda! Selülite karşı doğal çözümler! Selülit nasıl geçer? - Resim : 2

Bantlar, normal büyüklükteki yağ hücrelerinin yeterli miktarda boş alana sahip olduğu odalar veya mini cepler oluşturur. Fakat yağ hücrelerinde genişleme olduğu zaman bantlar yağ dokusunu bir file gibi sıkıştırarak girintili-çıkıntılı selülit oluşumuna neden olur. 

Su tüketin

Su içmek, kan dolaşımını hızlandırarak cilt altındaki ödemi ve toksinleri ortadan kaldırır. Düzenli su tüketimiyle birlikte kısa sürede vücudunuzdaki selülitlerden hızlıca kurtulabilirsiniz.

Sirkeli su

Elma sirkesinin birçok faydası olduğu gibi selülite de etkisi vardır. Ölçü olarak bir bardak içme suyuna 2 yemek kaşığı kadar organik elma sirkesi ilave etmeniz gerekiyor. 

Yaza merhaba selülite elveda! Selülite karşı doğal çözümler! Selülit nasıl geçer? - Resim : 3

Kafein 

Selülit sorununuz varsa günde 3 fincan kahve veya çaydan fazlasını tüketmemeye özen gösterin.

Fırçalayın

Selülit problemine karşı evde yapabileceğiniz en iyi uygulama, bir cilt fırçası yardımıyla düzenli olarak selülitli bölgeyi fırçalamaktır. Fırçalama işlemi bölgedeki kan akışını hızlandırarak selülit problemini azaltır.

Yaza merhaba selülite elveda! Selülite karşı doğal çözümler! Selülit nasıl geçer? - Resim : 4

Peeling

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; bu peeling için ince çekilmiş kahveye ve esmer şekere ihtiyacınız olacak. Yarım su bardağı kahveyi çeyrek su bardağı esmer şeker ile iyice karıştırın. Üzerine bir miktar zeytinyağı ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı selülitli bölgeye masaj yaparak uygulayın.