Yazın sıcaklar patlayınca onlar da patlayacak… Yılanlarla ilgili istila haberi geldi. Kısa sürede dünyaya yayıldı

Uzmanlar tarafından istilacı türe yönelik uyarı yapıldı. Bölge halkının dikkat etmesi gereken yılanların havaların ısınmasıyla birlikte artacağını söyleyen uzmanlar, bölgedeki bu yılanların istilacı tür kategorisine alınmasını talep etti.

Yazın sıcaklar patlayınca onlar da patlayacak… Yılanlarla ilgili istila haberi geldi. Kısa sürede dünyaya yayıldı

At nalı kamçı yılanının sadece Kanarya Adaları ve İbiza'da değil, tüm Balear Adaları'ndaki tüm adalarda istilacı bir tür ilan edilmesi için çağrılar yapıldı. XVII Luso-İspanyol Kongresi ve XXI İspanyol Herpetoloji Kongresi'nde sürüngen uzmanları, at nalı yılanının istilacı gibi davrandığını vurguladı. Şimdi, tüm adalardaki istilacı türler kataloğuna dahil edilmesi için Ekolojik Geçiş Bakanlığı'na resmi bir talepte bulunmayı planlıyorlar.

Yazın sıcaklar patlayınca onlar da patlayacak… Yılanlarla ilgili istila haberi geldi. Kısa sürede dünyaya yayıldı - Resim : 1

BÖLGEYE ÖZGÜ BİR TÜR

At nalı kırbaç yılanı ( Hemorhois hippocrepis ), Colubridae familyasından bir yılan türüdür. Tür, güneybatı Avrupa ve kuzey Afrika'ya özgüdür.Yetişkinlerin toplam uzunluğu (kuyruk dahil) 1,5 m'ye ulaşabilir. Gövdesi ince ve başı boynundan daha geniştir. Göz büyüktür, yuvarlak bir gözbebeği ve altında bir dizi küçük pul vardır. Düz sırt pulları 25-29 sıra halinde düzenlenmiştir ve karın pulları 220-258'dir. Dorsal olarak, siyahımsı veya siyah kenarlı koyu kahverengi olan bir dizi büyük lekeye sahiptir.

Yazın sıcaklar patlayınca onlar da patlayacak… Yılanlarla ilgili istila haberi geldi. Kısa sürede dünyaya yayıldı - Resim : 2

İSMİNİ, BAŞININ ARKASINDA İZDEN ALIR

Her iki tarafta bir dizi değişen daha küçük karanlık nokta vardır. Noktalar arasındaki daha açık zemin rengi sarımsı, zeytin veya kırmızımsı olabilir. Koyu noktalar yakın aralıklıdır ve bir zincire veya bir dizi X'e benzeyen hafif bir desene sahip koyu renkli bir yılan görünümü verir. Boyunda ve başın arkasında at nalı şeklinde hafif bir iz vardır. 2000'li yılların başından beri Balearics'ten bildirilmektedir.İspanya anakarasından ithal edilen yaşlı zeytin ağaçları yoluyla oraya getirilmiş olabilir . Türler orada gelişiyor ve anakaradakinden daha büyük hale geliyor.