Yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı! Başkan Mustafa Bozbey kendisini bakın nasıl savundu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadı. Tepki çeken atamayla ilgili Mustafa Bozbey, eleştirilere cevap verirken, Furkan Bozbey'in liyakatine vurgu yaparak, "Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" şeklinde konuştu.

Yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı! Başkan Mustafa Bozbey kendisini bakın nasıl savundu

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamalar gündem oldu. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadı.  Furkan Bozbey, Instagram’dan kendisinin de bulunduğu BURKENT’in yeni yönetim kurulu ve Mustafa Bozbey’i paylaşarak “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra Instagram biyografisine ‘BURKENT yönetim kurulu başkanı’ titrini ekledi fakat tepkilerden sonra bunu sildi. 

"BU GENÇLER HİÇ Mİ ÇALIŞMAYACAK?"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sözcü'den Fırat Fıstık'a yaptığı açıklamada söz konusu atamayla ilgili "Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım. Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" sözleriyle kendini savundu.