Yemek sepeti personel arıyor

Yemeksepeti İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İlke Şentürk Öksüz, Enformasyon Teknolojileri (IT) departmanı için personel alımı yapılacağını açıkladı.

Yemek sepeti personel arıyor

Pandemide dijitalleşmenin önemi artarken işe alım mülakat süreçleri de değişti. Yemeksepeti İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İlke Şentürk Öksüz, teknolojik sürdürülebilirlik ve dönüşümle ilgili mühendislik yaklaşımlarının gün geçtikçe daha önem kazandığını ifade ederek "Yemeksepeti'nin IT departmanına bu sene 100’e yakın yeni işe alım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini" açıkladı.

Salgın döneminde 5 bin yeni işe alım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Öksüz, 2020 yılını 8 bin kişilik bir ekip ile kapattıklarını söyledi. Bu sene için öngörülen yeni işe alım sayısı ise 4 bin... Bir taraftan 2019’un Nisan ayında hayata geçirdiği online market ürünleri siparişi hizmeti Yemeksepeti Banabi ve saha görevlisi olmayan restoranlara bu hizmeti sağlayarak destek verdiği Yemeksepeti Vale'deki çalışan sayısını ise bu yılın sonunda 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

Çalışanların yaş ortalamasının 27 olduğunu kaydeden Genel Müdür Yardımcısı İlke Şentürk Öksüz, şirketin tam olarak Z kuşağından oluşmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Teknolojinin içine doğan, kullandığı teknolojilerin olmadığı bir dünyayı hiç yaşamayan bir kuşak... Bu durum da onları önceki kuşaklardan farklı bir noktaya koyuyor. Y kuşağı dediğimiz ve teknolojiyi aktif olarak kullanan nesil bugün ortalama 3 ekran kullanırken, Z Jenerasyonu ise 5 ekran kullanıyor. Ayrıca, Z jenerasyonunun ortalama odaklanma süresi 8 saniye. Tüm bunlara baktığımızda da inovatif, yenilikçi, biraz asi, biraz hınzır ve dijital ortamda doğup bu alanda her an kendini güncelleyen Yemeksepeti’nin Z kuşağı gençleri için zaten en ideal çalışma ortamlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.