Dilipak'tan 'aşı karşıtı' dilekçe paylaşımı

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından okula giden çocuğu olan veliler için hazırlanmış aşı karşıtı dilekçe örneği paylaştı.

Dilipak'tan 'aşı karşıtı' dilekçe paylaşımı

Dünyada ve ülkemizde 200 yıldan uzun süredir kullanılan aşılar milyonlarca hayat kurtardı. Özellikle son 100 yıldır süregelen 'düzenli aşı' uygulaması sayesinde bebek ve çocuk ölümlerinde yüzde 90'lara düşüş kaydedildi.

Ancak son 20 yılda özellikle aşı konusunda çok sayıda insan karşıt görüş bildirmeye başladı. Çocuklarını da aşılatmamak için direnen bu aileler, ülke kanunlarına göre kimi zaman uyarılıyor, ancak bunun bir hak olduğunu ileri sürerek uygulamalardan uzak duruyor.

Türkiye'de de son yıllarda yükselen aşı karşıtlığı ivmesini artırmaya başladı. Aşıların koruyucu olmadığını iddia eden bazı ebeveynler, çocuklarına aşı yaptırmayarak büyük riske atıyor. Aşı iddalarının tartıştıldığı şu dönemde Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'tan ilginç bir paylaşım geldi.

Sosyal medya hesabında bir belgenin fotoğraf halini paylaşan Dilipak aşı karşıtlığı ile biliniyor. Dilipak'ın dilekçe örneğinde çocukların aşıdan tamamen mahrum bırakılması isteniyor. Veliler bu dilekçeleri okullara verdiği takdirde çocuğunun aşılanmasına karşı çıkabiliyor.

"Okulda veya sınıfta herhangi bir sebeple ve herhangi bir surette çocuğuma aşı, sosyal mesafe, maske takma gibi zorunlulukların uygulanmasını istemiyorum ve buna rızam yoktur" ifadelerinin yer aldığı Dilipak'ın dilekçe örneğinde şunlar yazıyor:

Okulda veya sınıfta herhangi bir sebeple ve herhangi bir surette çocuğuma aşı, sosyal mesafe, maske takma gibi zorunlulukların uygulanmasını istemiyoprum ve buna rızam yoktur. Rızam olmadığı halde böyle bir uygulamaya geçilmesi halinde ise gerek cezai, gerek hukuki yollara başvuracağımı bildirmek isterim.