Yeni bebek sahibi olanlar! PTT’den paranızı alabilirsiniz, anında 1300 TL

Yeni bebek sahibi olanlar için devletten anında 1300 TL destek veriliyor. Doğum parası nedir? Doğrum parası nasıl alınır? 2022 Doğum parası ne kadar? İşte detaylar… 

Yeni bebek sahibi olanlar! PTT’den paranızı alabilirsiniz, anında 1300 TL

Aile ve Sosyal Bakanlığı yeni bebek sahibi olanlar için doğum parası veriyor. Yeni bebek sahibi olan aileler başvuru yaptığı aynı ay içerisinde 1300 TL yardım parası alabiliyor.

Devlet yeni bebek sahibi olan aileler içinde yardım ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yeni bebek sahibi olanlara 1300 TL destek veriliyor. Doğum yardımı alacak aileler için bu para yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için ilaç gibi gelecek. 

Doğum yardımı adı altında verilecek bu paralar ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL üçüncü çocuk için ise 600 tl toplamda 1300 TL para veriliyor. 

Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni bebek sahibi olan vatandaşlar DYS yani Doğum yardım sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. Başvurular başvuru yaptığınız ay içerisinde şartları karşılamanız halinde olumlu olarak hemen sonuçlanabiliyor. 

Doğum parası nereden alınıyor?

Doğum parası başvuru yaptığınız auy içerisinde olumlu sonuçlanması halinde size en yakın PTT şubesine giderek doğrum parasını alabiliyorsunuz.Devlet doğum yardımını çocuğu olan ailelere toplamda 3 kez yapıyor. Yapılması gereken tek şey ise DYS sisteminde verilen dilekçenin doğru şekilde doldurulması ve yeni doğan çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi’nde kayıtlı olması gerekiyor. 

Başvuru sonucumu nasıl öğrenirim?

Doğum parası ödemeleri PTT şubeleri üzerinden yapılır ve dolayısıyla doğum parasının çıkıp çıkmadığı hakkında ilgili PTT şubelerine sorularak bilgi alabilmek mümkündür. Ya da 444 1 788 şeklindeki telefon numarasını arayarak da PTT müşteri hizmetlerine bağlanabilir, doğum parası başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz. Doğum parası için sorgulama işlemlerinizi Alo 144 hattı aracılığı ile de yapabilirsiniz.