Yeni bir hayat için satılık! Acil nakit ihtiyacı için ilanlara koydular

Acil nakit ihtiyacını karşılamak için depremlerde ağır hasar alan ikinci el otomobillerini ilanlara koyan vatandaşlar, buradan gelecek parayla yeni bir hayat kurmak istiyor. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman plakalı birçok hasarlı otomobilin ilan sitelerindeki sayısı artarken, depremzedeler, "Evimizi, eşyalarımızı kaybettik. Elimizde paraya çevirebileceğimiz sadece otomobil kaldı." dedi.

Yeni bir hayat için satılık! Acil nakit ihtiyacı için ilanlara koydular

Deprem felaketinde evleri yıkılan vatandaşlar, acil nakit ihtiyacını karşılayabilmek için depremde hasar alan otomobillerini ilanda satışa çıkardı. Ellerinde paraya çevirebilecekleri sadece otomobil kaldığını ifade eden depremzedeler, buradan gelecek parayla yeni bir hayat kurmak istiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatta kalan vatandaşların binlercesi yakınlarını kaybetmenin acısını yaşarken, gelecek günlerin kaygısını da taşıyor. Birçoğunun evi, eşyaları artık yok. Bazı depremzedelerin elinde satıp paraya çevirebileceği varlık olarak otomobilleri kalmış. Onlar da ağır hasarlı. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’dan birçok depremzede, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremden zarar görmüş otomobillerini ikinci el ilan siteleri üzerinden satışa koymaya başladı. Bu sitelerdeki “deprem hasarlı” ilan sayısı hızla artarken “acil para ihtiyacından dolayı satılık” ve “deprem bölgesinden taşınacağımız için nakit ihtiyacından dolayı satılık” açıklamaları dikkat çekti.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre; Aracını Hatay’dan ilana koyan depremzede Emir Yücel, yaptığı açıklamada, “Normalde satış fiyatı 600-650 bin TL civarında olan 2022 model aracımı 325 bin TL’den deprem hasarlı olarak ilana çıkardım” dedi ve şöyle devam etti:

"NAKDE ÇEVİREBİLECEĞİMİZ SADECE OTOMOBİL KALDI"

“Araç henüz çok yeniydi. 1000 kilometre bile yol yapmamıştı. Depremde evimizi ve eşyalarımızı kaybettik. Bütün şehir yerle bir oldu. Acil bir şekilde nakde çevirebileceğimiz sadece otomobilimiz kaldı. Bu otomobili de hızlıca nakde çevirip başka bir şehre gitmek, hayatıma devam etmek için satıyorum. Bir şekilde hayata tutunmak zorundayız. Başka bir birikimimiz yok.”

Yeni bir hayat için satılık! Acil nakit ihtiyacı için ilanlara koydular - Resim : 1

"TAMİR YAPABİLECEK SERVİS DE KALMADI ŞEHİRDE"

Görüştüğümüz başka bir depremzede Gökhan Köşker de, “Yengemin aracını satıyorum. Depremde evleri yıkıldı. Ellerinde sadece bu otomobil kaldı. Çok acil nakit paraya ihtiyaçları var. Normalde araç da lazım ama elde kalan para ile aracı tamir etmek kolay değil. Zaten tamir yapabilecek servis de kalmadı şehirde. Son parayı tamire harcarsak bir şey kalmayacak. Bu yüzden hızlıca satışını yapıp üç beş kuruş güvence olsun istiyoruz. 355 bin TL’den satışa koyduk. İnşallah en kısa sürede elden çıkarabiliriz” diye konuştu.

"PAZARLIK YAPMAM SON MALVARLIĞIM"

Malatya’dan Ünsal Yoldaş ise 130 bin TL’ye satışa koyduğu deprem hasarlı aracı hakkında, “Gözüm gibi baktığım aracımı bu haliyle satıyorum. Tavan bagaj kaput üstüne ikinci kattan duvar yıkıldı, sağ tarafa da duvar yıkıldı. Muayenesi yeniydi, her şeyini yaptırmıştım sorunsuzdu. Fiyat olarak pazarlık maalesef yapmayacağım elimde kalan son malvarlığım o yüzden yazılan fiyata veriyorum” açıklamasını yaptı.

Yeni bir hayat için satılık! Acil nakit ihtiyacı için ilanlara koydular - Resim : 2

3 ARAÇTAN 1’İ HASARLI

Peki depremden ağır hasar almış araçlar nasıl kullanılacak? Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı şu bilgileri verdi: “Deprem bölgesinde bulunan her 3 araçtan 1’i hasar aldı. Hasar alan araçlardan özellikle kasko poliçesi olmayanlarının, onarılabilir durumdaysa ve ağır hasar almamışsa doğru tekniklerle onarılması, vatandaşların bu zorlu süreçte maddi kayıplarını Araç yönünden minimize edecektir. Öte yandan ağır hasar almış araçların, doğru bir prosedürle trafikten çekilmesi ve çevre kanunlarına uygun bir şekilde hurdaya ayrılması, geri dönüştürülmesi, insan sağlığı için büyük önem arz ediyor.”