Öğretmenlere iyi haber: Ek ders ücretlerinde kesinti olmayacak

Yeni eğitim-öğretim çalışma takviminin detayları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre kasım ve nisan aylarındaki tatillerde öğretmenler okulda olacak ve ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Öğretmenlere iyi haber:  Ek ders ücretlerinde kesinti olmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni dönem çalışma takvimine göre öğrenciler kasım ve nisan aylarında iki ara tatil yapacak. Bu ara tatiller öğretmenler için mesleki çalışma dönemi kabul edilecek ve ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti olmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan çalışma takviminin detayları ortaya çıkmaya başladı. Bakan Selçuk'u açıkladı takvim, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarıyla tüm okul türlerinde ve aynı anda uygulanmaya başlanacak.

Bakan Ziya Selçuk'un açıkladığı yeni dönem çalışma takviminde öğretmenlerin en çok merakettiği konu ise ek ders ücretleri oldu. Edinilen bilgiye göre öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Yeni çalışma takvimine göre, 18-22 Kasım 2019 ile 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde birer haftalık ara tatiller olacak ama bu süreçte öğretmenler okullarındaki görevlerine devam edecek.
Sömestr olarak bilinen, 20-31 Ocak 2020 tarihlerinde öğretmenler, öğrencilerle birlikte ara tatile girecek.