Ev kiralamak isteyenler aman bu tuzağa düşmeyin!

Gün geçmiyor ki dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha eklemesin. Şimdi de yeni ev kiralamak isteyenleri hedefine alan dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bu adımlara dikkat edin. İşte o dolandırıcılık yöntemi...

Ev kiralamak isteyenler aman bu tuzağa düşmeyin!

Kira fiyatlarının artmasının ardından yeni ev arayışına girenleri çok büyük bir tuzak bekliyor. Dolandırıcılar şimdi de internet sitelerinde yayınlanan kiralık evlere gözünü dikti. Sizler için dolandırıcıların bu yöntemini adım adım açıklayacağız.

Ev fiyatlarını daha uygun gösteriyorlar

Özellikle Büyükşehirlerde artan kira fiyatları nedeniyle yeni ev arayışına giren aileler, emlakçıların yanı sıra internet sitelerinden de araştırma yapıyorlar. Ancak tuzak tam da burada başlıyor. Emlakçılara para vermek istemeyen kişiler evlerin direkt olarak sahibine ulaşmak istiyorlar. Piyasanın altında kalan kiralık evleri gören vatandaşlar fırsatı değerlendirmek adına istenilen kapora ücretini gönderiyorlar. İstenilen kapora bedeli de genellikle 2 kira bedeli oluyor. Ücreti göndren kişiler daha sonra ne evi kiralayan kişiye ulaşabiliyor ne de kaporasını geri alabiliyor.

Mutlaka sözleşme yapın

Fırsatçılar, vatandaşın bulduğu evi kaçırmamak adına kaporayı önceden gönderen kişileri hedefine aldı. Siz siz olun, beğendiğiniz evi görmeden, sözleşme imzalamadan kapora göndermeyin.

Emlakçı aracılığı önemli

Artan kira fiyatları nedeniyle vatandaş emlakçıya para vermekten her ne kadar kaçınmaya çalışsa da dolandırılmamak adına en güvenli yöntem emlakçı aracılığıyla evleri tutmak. Zira evin direkt sahibine para gönderildiğinde bazen muhattap dahi bulunamıyor. Kullan at hatlar kullanan dolandırıcılar, güzel görünümlü evleri çeşitli sitelerde yayımlayarak kapora aldıktan sonra ilanı kaldırıyor ve parayı havele aldıktan sonra bir daha o kişiye ulaşılamıyor. Bu tuzağa düşmemek için mutlaka evi görüp, sözleşmenizi yapın.