Yeni evleneceklere müjde! 36 bin liralık yardımı kaçırmayın!

Yuva kurmak isteyenler için maddi giderler büyük problem yaratıyor. Düğün masraflarını ve yeni bir evin giderlerini karşılamakta zorlanan çiftler için devletin evlilik yardımı büyük bir avantaj sağlıyor. Peki evlilik yardımından kimler faydalanabilir? Evlilik yardımı nasıl alınır? Evlilik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Evlilik yardımı başvuru şartları nelerdir? Evlilik yardımı dilekçesi nereden alınır? Evlilik yardımından gelir vergisi kesilir mi? 2022 Evlilik yardımı ne kadar? İşte detaylar…

Yeni evleneceklere müjde! 36 bin liralık yardımı kaçırmayın!

Yuva kurmak isteyen çiftler için maddi giderler ağır bir yükken devletin sağladığı evlilik yardımı büyük kolaylık sağlıyor. Birçok çift, yeni evlenecek olanları masraflardan kurtaran evlilik yardımından faydalanmayı bekliyor. Peki evlilik yardımı nedir ve evlilik yardımından nasıl yararlanılır? Bütün bu soruların cevabını sizin için derledik.

Evlilik yardımı nedir?

Evlilik yardımı, yeni evlenecek olan çiftlere devletin sağladığı bir yardımdır. Gereken şartları sağlamanız halinde siz de evlilik yardımından faydalanabilirsiniz. Evlilik yardımı, yeni evlenecek çiftlere büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Yeni evleneceklere müjde! 36 bin liralık yardımı kaçırmayın! - Resim : 1

Evlilik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Evlilik yardımı başvurusu, ikamet ettiğiniz il ya da ilçe Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinden yapılmaktadır. Ayrıca SGK yeni evlenecek olan çiftlere çeyiz yardımı da yapmaktadır. Evlilik yardımından faydalanmak için gerekli şartları sağlamanız halinde siz de SGK müdürlüğüne evlilik yardımı başvurusu yapabilirsiniz.

Evlilik yardımından kimler faydalanabilir?

Evlilik yardımı ölüm aylığı alırken evlenecek olan kız çocuklarına özel bir yardımdır. Evlilik yardımı alan kız çocuğuna evlenme tarihinde aldığı ölüm aylığının 2 yıllık tutarı verilir. Aynı zamanda çalışma hayatında olmayan ve yetim aylığı olan kız çocuklar SGK’dan çeyiz parası da alabilir.

2022 çeyiz parası ödemeleri ne kadar?

Evlilik yardımı alan kız çocukları aynı zamanda SGK’nın çeyiz parası ödemesinden de faydalanabiliyor. Çeyiz parası ölen anne veya babasından 1500 lira aylık alan bir kız çocuğu için 24x1500 lira formülüyle 36 bin lira olarak yapılmaktadır.