Yeni gaz müjdesi! Bakan Dönmez'den açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan yeni keşfe ilişkin açıklama yaptı. Bakan Dönmez, artan nüfus ve enerjide dışa bağımlılığa dikkat çekerek, "Enerji bağımsızlığını elde etmemiz için kendi kaynaklarımızı geliştirmemiz gerekiyor" dedi. Dönmez gazın sisteme verileceği tarihi de açıkladı.

Yeni gaz müjdesi! Bakan Dönmez'den açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan yeni keşfe ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Bu çalışmada yoğun çaba gösteren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Genel Müdürü, yardımcıları, mühendisleri, aynı şekilde bize destek sağlayan yüklenicilerin çalışanlarına da teşekkür etmek istiyorum.

Yeni gaz müjdesi! Bakan Dönmez'den açıklama geldi - Resim : 1

Bakan Dönmez'in açıklamalarında satır başları:

Çalışma, azmin, inancın, sabrın sonucu olarak karşımıza çıktı. Böylece Karadeniz’deki çalışmaların sonucunda 710 milyar metreküplük rezerve ulaşmış olduk.

Sahadaki çalışmaları yerinde inceledik. Daha 1 hafta önceden basınımızın değerli temsilcileri ile birlikte Filyos’ta değerlendirmeler yapma imkanı bulmuştuk. Gelinen noktayı paylaşmak istiyorum.

3 aşamadan oluşuyor. 1 deniz tabanında sondaj işlemleri ve sondaj işlemlerinin akabinde yapılan kuyu tamamlama işlemleri ile devam ediyor. Deniz tabanında teknolojik olarak baktığımızda sahada yoğun çalışma var. 50’yi aşkın gemi ile çalışmaları sürdürüyoruz.

Daha önce de dediğimiz gibi Cumhuriyetin 100. yılında bu gazı vatandaşlarımızla buluşturmak istediğimizi söylemiştik. Mart ayında ilk gazı sisteme vermiş olacağız.