Yeni güncelleme geliyor! Mesajlar geri gelecek! WhatsApp kullanıcıları sürekli bu hatayı yapıyordu!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Bünyesine yeni özellikler ekleyen WhatsApp, yeni güncellemesiyle kullanıcıların sürekli yaptığı bir hatayı da ortadan kaldırmayı planlıyor. Peki, WhatsApp'ın yeni özelliği ne? WhatsApp son güncelleme ile gelen özellikler neler?

Yeni güncelleme geliyor! Mesajlar geri gelecek! WhatsApp kullanıcıları sürekli bu hatayı yapıyordu!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, üzerinde çalıştıkları yeni özelliğini duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar tarafından yanlışlıkla yapılan hata geri getirilebilecek. 

WhatsApp'ta kullanıcılar tarafından yanlışlıkla yazılan ya da atıldıktan sonra silinmek isteyen mesajlar için bir süredir 'herkesten sil' özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar mesajlarını hep kendilerinden hem de mesajın atıldığı taraftan silebiliyordu. Kullanıcıların oldukça işine yarayan bu özellik çokça kullanılıyor.

Silinen mesajlar geri geliyor!

'Herkesten sil' özelliğinin aktif olmasıyla birlikte 'Benden sil' özelliği de aktif edilmişti. Ancak herkesten silinmek istenen bir mesajı seçmek isterken yanlışıkla 'Benden sil' seçeneği seçildiğinde, mesaj sadece kullanıcı da siliniyor ve geri dönüşü olmuyordu. 

WhatsApp bu durumu göz önünde bulundurarak artık ‘Benden sil‘ eylemini geri alma seçeneği sunuyor. Sunulan yeni özellik ile kullanıcılar artık bireysel veya grup sohbetlerinde kendi mesajlarını silme işlemini geri alabilecek ve

Kullanıcıların bu konuda yaşadıkları mağduriyeti farkeden ve bunun üzerine çalışmalar yapan WhatsApp ekibi, çalıştıkları son özelliğin, 'Benden sil' özelliği ile silinen mesajları geri getirecek bir seçenek olacağını dile getirdi. Böylece bireysel ve grup farketmeksizin yanlışlıkla silinen mesajlar geri getirilebilecek. Kullanıcılar silmek için beş saniyelik bir pencereye sahip olacak.

Ağustos ayında test aşamasına sunulan özellik, bazı kullanıcılar tarafından test edildi. Yeni özellik hem iPhone hem Android kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Özellik son güncelleme ile birlikte kullanıcılarla buluştu. 

Kullanıcıların bireysel ya da grup sohbetlerinde yazdıkları mesajları silmeye yarayan 'Herkesten sil' özelliği 2017 yılında kullanıma sunulmuştu. Ancak o dönemde kısa bir süre ile sınırlıydı. O süre geçildikten sonra mesaj silinemiyordu. Geçtiğimiz aylarca gelen güncelleme ile mesajları geri alma özelliği 60 saate kadar uzatıldı.

Kaynak: Shiftdelete.net