Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre görevden affını istediği ve af talebi kabul edildiği belirtilen Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati atandı.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararına göre, Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan’ın yerine Nureddin Nebati getirildi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Bakan Nebati, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulunmuştu. Peki, Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR? 

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Bakan Nebati, AK Parti 4'üncü Olağan Kongresi'nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

 Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Bakan Nebati, 24'üncü dönem İstanbul, 25'inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir? Nureddin Nebati kaç yaşında, nereli? - Resim : 4