Yeni yıl takvimi açıklandı! TOKİ İstanbul kura çekimleri ertelenmişti, tarihi belli oldu!

Devlet güvencesiyle uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ projelerinden faydalanıyor. TOKİ'nin projelerinden ev sahibi olmak için başvuru yapan kişiler kura çekimlerini heyecanla bekliyor. İstanbul projeleri için planlanan kura çekimi 2022 yılı bitmeden yapılacaktı ancak takvim güncellendi. TOKİ İstanbul projeleri için kura çekimleri 2023 yılına ertelendi. TOKİ kura çekimi takvimi belli oldu. Peki, İstanbul TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

Yeni yıl takvimi açıklandı! TOKİ İstanbul kura çekimleri ertelenmişti, tarihi belli oldu!

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında pek çok ilde konut projeleri yapılacağı duyurulmuştu. Bu projenin İstanbul ayağının da Başakşehir, Arnavutköy ve Tuzla'da gerçekleşeceği açıklandı. Tuzla'da yapılacak TOKİ projesi için kura çekimi, 30 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Başakşehir ve Arnavutköy'de yapılacak 28 bin 340 konut için kura çekimi noter huzurunda, YouTube canlı yayını ile düzenleneceği ifade edildi. TOKİ İstanbul kura çekiminin ikinci etabı, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, TOKİ İstanbul kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ Arnavutköy ve Başakşehir kura tarihi belli oldu mu?

TOKİ Kura çekimi yapılacak iller hangileri?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından gerçekleştirilen projeler ile vatandaşların kolayca, uygun koşullar altında ev sahibi olması sağlanıyor. Bu projeler ile vatandaşlar, piyasada çok daha yüksek tutarlara satılmakta olan evleri satın alabiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nın gerçekleştirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi “İlk Evim, İlk İşyerim” projesinde TOKİ kura çekilişi sahiplerini bulmaya devam ediyor. TOKİ tarafından sosyal medyadan yapılan duyuruya göre, 20- 25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek kura takvimi belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, 25 Aralık 2022 tarihine kadar Sivas, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Rize, Yozgat, Artvin, Kırıkkale, Kırşehir, Trabzon, Nevşehir illerinde kura çekimi yapılacağı ifade edildi. 

İstanbul için başvuruda bulunan vatandaşlar kura çekimlerinin tarihlerini araştırmaya devam ediyor. TOKİ, İstanbul'da Tuzla, Başakşehir ve Arnavutköy'de projelerini hayata geçirecek. Geçtiğimiz ay 30 Kasım tarihinde Tuzla projesi için kura çekimi yapıldı. TOKİ Arnavutköy, Başakşehir kura çekimleri 2022 yılı bitmeden yapılacaktı ancak takvim güncellendi. Bakan Kurum TOKİ sosyal konut kura çekimlerine ilişkin yaptığı açıklamada kuraların 2023 mart ayına kadar süreceğini belirtmişti. 

TOKİ Arnavutköy ve Başakşehir kura çekimleri ne zaman yapılacak?

TOKİ İstanbul projelerinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar geçtiğimiz aylarda başvurularını tamamlamıştı. Projelerdeki evler kura çekilişi ile hak sahiplerini bulacak. İstanbul'da Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki konut projelerine başvuran vatandaşlar kura çekimlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ancak, İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ilçelerinin kura çekiliş takvimi henüz açıklanmadı.

TOKİ Tuzla projesindeki konutlar sahiplerini buldu

TOKİ, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevkiinde yapılacak 508 Adet Konut Projesi’nde inşa ettirilen 508 adet konutun kura çekilişi gerçekleşti. 218 adet 2+1, 290 adet 3+1 konut olmak üzere 508 konut yapılan kura çekimi sonunda sahiplerini buldu. 

Kura sonuçları: https://a.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ internet adresinden yayınlandı.

TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde?

TOKİ Sosyal Konut Projesi İstanbul'un; Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla ilçelerinde gerçekleşecek. 81 ilde yapılması planlanan konut projesinde en fazla konut metropol şehir İstanbul’a yapılacak. İstanbul'u takip eden iller ise şöyle; Ankara 18 bin konut, İzmir 12 bin 400 konut, Gaziantep 10 bin konut, Bursa’da 8.650 konut inşaa edilecek.

7-25 Aralık TOKİ kura takvimi açıklandı

19 Aralık 2022: Bayburt ve Tokat

20 Aralık 2022: Rize ve Yozgat

21 Aralık 2022: Yozgat ve Artvin

22 Aralık 2022: Kırıkkale

23 Aralık 2022: Kırşehir ve Trabzon

24 Aralık 2022: Trabzon ve Nevşehir

25 Aralık 2022: Nevşehir

TOKİ kura çekimi gerçekleşmeyecek iller hangileri?

Sivas Altınyayla, Tokat Yeşilyurt, Yozgat Akdağmadeni, Kırıkkale Çelebi, Delice, Sulakyurt ilçelerinde yapılan başvuru sayısının az olması sebebiyle bu bölgelerde kura çekimi yapılmayacak.

TOKİ kuraları ne zaman bitecek?

TOKİ konut projeleri için kura çekimi yapılacak İstanbul, Ankara ve İzmir için son tarihler henüz açıklanmadı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, 81 ilde inşaa edilecek 250 bin adet sosyal konutun Mart 2023 tarihine kadar aşama aşama çekileceği ve hak sahiplerinin belirleneceği duyuruldu.