Başbakan düğününü koronavirüs nedeniyle iptal etti

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, açıklanan yeni Covid kısıtlamaları kapsamında kendi düğününü iptal ettiğini açıkladı.

Başbakan düğününü koronavirüs nedeniyle iptal etti

Ülkede Omicron varyantı görülmesi, ülke genelinde yeni önlemlerin alınmasına neden oldu.

Kapalı alan etkinlikleri, aşı olmuş 100 kişinin katılımı ile sınırlandırılırken, mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu da getirildi.

Dün açıklanan güncel verilere göre ülkede son 24 saat içerisinde 71 yeni vaka kaydedildi. Bugüne kadar ülke genelinde toplamda ise 15 bin 104 koronavirüs vakası bildirilirken, 52 kişi de virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Başbakan Ardern, Pazar günü gazetecilere yaptığı açıklamada, televizyon sunucusu Clarke Gayford ile yapacağı düğünün, virüsün yayılımının önüne geçmek adına iptal edildiğini söyledi.

"Ben kimseden farklı değilim, binlerce insan pandeminin yıkıcı etkisini hissetti, bazen sevdikleri kişilerle bir arada olamadılar" diyen Ardern, bunun bugüne kadar yaşadığı üzüntülerden katbekat daha fazla olduğunu belirtti.

İstifası isteniyor

Yeni Zelanda Başbakanı'nın aksine pandemi döneminde parti ve etkinlik yapan yöneticiler de bulunmakta. Bunlardan bir tanesi de İngiltere Başbakanı Boris Johnson. Boris Johnson, kısıtlama olduğu sırada parti verdiği için istifaya zorlanıyor.