Yeniden Refah Partisi’nde farklı sesler yükseliyor! Son durumu partinin MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz tv100’de anlattı: İstanbul adayının çekilmesi lazım

Yeniden Refah Partisi’nde sular durulmuyor. Bazı partililer Cumhur İttifakı’nın desteklenmemesine tepki gösteriyor. Bu tartışmalarla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz tv100’de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Akyüz, Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarmasının Ak Parti'ye kaybettirmek için yapıldığını ifade etti ve "İstanbul adayının çekilmesi lazım" dedi.

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz’ün önemli değerlendirmelerinden satır başları;

“İSTANBUL’DA ADAY ÇIKARMAMALIYDIK”

Yeniden Refah Parti’sinin İstanbul’da aday çıkarması bizim başından beri karşı olduğumuz bir konuydu. Biz geçen yılda ittifakın olmasından yanındaydık. Bir kısım arkadaşlar karşıydı ittifaka sonuçta ittifak oldu. Girildi seçimlere Cumhurbaşkanımızın yeniden Cumhurbaşkanı olması sağlandı. YRP ise ittifaktan dolayı 5 milletvekili ile meclisi girmiş oldu.

“KARŞI ADAYIN KAZANMASI İÇİN BİR ÇABA”

Şimdi gelmiş olduğumuz noktada belediye seçimleri var. Belediye seçimleri şüphesiz ki ülkeye hizmet açısından belediyelerin emin ellere, iyi insanlara, hizmet ehli insanların belediye başkanlığı yapması önemli. Millî Görüş hizmet açısından ülkenin tarihine damgasını vurmuştur. Biz YRP olarak 3 büyük şehirde özellikle İstanbul’da aday çıkarmamalıydık. Diğer yerlerde ittifak ruhu ile birlikte adaylarımızı çıkartarak parti olarak bu seçim yarışına katılabilirdik. Bizim özellikle İstanbul seçimlerinde almış olduğumuz tutum normal bir şey değil. Kendi adayımızın İstanbul’da yapmış olduğu seçim çalışması kendisinin kazanması için yapılan bir çalışma olmayıp acaba Ak Parti adayını zayıflatıp oradan oy çekip karşı adayın kazanması için bir çaba olduğu görünüyor. Bu da hiç yakışmıyor. Murat Kurum’a kaybettirme, Ak Parti tabanından oy devşirip Ekrem İmamoğlu’na seçimi kazandırma gayesinde bu çalışmalar yapılıyor. Bu durum bütün hassas ve duyarlı memleket evlatlarının, şuurlu milli görüş tabanının vicdanını sızlatıyor.

“ZAMANINDA SAADET PARTİSİ’DE BUNU YAPTI”

Zamanında Saadet Partisi’de bunu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan kaybetsin Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansın, Cumhurbaşkanı olsun diye. Onlarda canla başla çalıştılar fakat bu ülkenin sağduyulu, şuurlu, vicdan sahibi insanları gerçek milli görüşçüler buna müsaade etmediler. Aynı senaryo şimdi bir başka şekilde sahneye konuldu. Bu çirkinliğin ortadan kalkması için bizim İstanbul adayının çekilmesi lazım.