Facebook'un yeniden yükselme planı

Facebook bir dönemin en popüler sosyal medya platformuydu. Farmville'da çiftlik ziyaretleri, dürtmeler ve daha nice nostaljik etkileşimler... Ancak, bu durum gerçekleşen güncellemeler ile arkadaşlarınızın paylaşımları ile dolan akış sayfasının ilk günlerinden bu yana çok şey değişti. Meta çatısı altında bir çok yapıyı birleştiren Mark Zuckerberg'in ekibi Facebook'u yükşelişe geçirmek için planı olduğu ortaya çıktı. İşte o plan...

Facebook'un yeniden yükselme planı

Meta, ilk gözbebekleri olan ve günümüzde birbiri ile yarışan markalar ve sayfalarla dolup taşan Facebook için yükşeliş hedefinde. Platformlar orta yaşlı ve daha büyükleri dışında insanların, özellikle gençlerin, hayatlarını paylaşmaktan kendilerini rahat hissetmedikleri bir yer haline geldi.

Facebook'un yeniden yükselme planı - Resim : 1Facebook'a Instagram modülü

Son dört yılda kullanıcıların daha çok arkadaş ve aile paylaşımlarından oluşan Haber Kaynağını düzeltmeyi hedefleniyor. Bu konuda çalışmalara başlayan Facebook kullanıcılara tanımadığınız insanlardan sizin ilgilendiğiniz konularda içerik göstermeye hazılanıyor. Bu yeni modülün Instagram'dan yola çıkılarak “Keşif Motoru” olaraktan adlandırılması öngörülüyor. 

Facebook'un yeniden yükselme planı - Resim : 2Facebook Başkanının hedefi yeni nesil

Meta'daki Facebook uygulamasının başkanı Tom Alison, Facebook uygulamasının onu kullanacak yeni nesil insanlara nasıl yanıt vereceğine dair güncellenmiş bir vizyon olması gerektiği ve bunun hedeflendiğin belirtiyor.