Yer altında sondaj yapmak için buldozer çalıştıran işçi, mağarasında uyuyan dev canlıyı ezdi! İnlemesi doğayı inletti

Yer altında sondaj yapmak için buldozeri çalıştıran işçi, mağarasında kış uykusuna yatmış olan devasa ayıyı ezdi. Hayvanın acı dolu inlemesi doğayı da inletti. Zavallı hayvan yaralanınca mecburen yetkililer tarafından ötenazi yapılmak zorunda kaldı.

Yer altında sondaj yapmak için buldozer çalıştıran işçi, mağarasında uyuyan dev canlıyı ezdi! İnlemesi doğayı inletti

Bir petrol şirketi için sondaj tablası üreten ekipman 6 Aralık'ta içeri girdiğinde ayı, Kanada'nın Alberta kentindeki proje yakınındaki ininde uyuyordu. Şirket sözcüsü Lisa Schmidt, yaptığı açıklamada, makinenin yanlışlıkla gizli bir ayı yuvasına çarptığını söyledi. Alberta Fish and Wildlife daha sonra yaralı kara ayıya ötenazi uyguladı. Şirket, bölgede çalışma yapmaya başlamadan önce sahanın uzmanlar tarafından incelendiğini ve herhangi bir sığınak ya da yada hayvan yuvasına, herhangi bir hayvan izine rastlanmadığını söyledi. Schmidt, "Bu olayın meydana gelmesinden dolayı çok üzgünüz. İşletmemizin güvenli ve çevreye karşı sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak için sürekli çalışıyoruz" dedi.

Yer altında sondaj yapmak için buldozer çalıştıran işçi, mağarasında uyuyan dev canlıyı ezdi! İnlemesi doğayı inletti - Resim : 1

SAHADA ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Yakınlarda başka ayıların veya yaratıkların gizlenmediğinden emin olmak için daha fazla yaban hayatı taramasının yapılmasıyla birlikte saha inşaatı duraklatıldı. Ayı muhtemelen, ayıların ve diğer birçok memelinin kış aylarında girdiği bir dönem olan kış uykusunun başlangıcındaydı. Kara ayılar genellikle Kasım sonu ile Aralık ortası arasında kış uykusuna yatmaya başlar ve aylar sonra Mart ve Nisan aylarında ortaya çıkar. Minnesota Doğal Kaynaklar Departmanındaki Orman Yaban Hayatı ve Nüfus Araştırma Grubu proje lideri Andrew N. Tri, " Enerjiyi korumak, doğum yapmak vb. için kış uykusuna yatıyorlar. Ayrıca çalışma odasında dikkate değer yara iyileştirme yetenekleri var (muhtemelen yiyecek arama vb. işler için çok fazla enerji harcamadıkları için." dedi.

Yer altında sondaj yapmak için buldozer çalıştıran işçi, mağarasında uyuyan dev canlıyı ezdi! İnlemesi doğayı inletti - Resim : 2

KIŞ UYKUSUNA YATMADAN ÖNCE TIKA BASA YEMEK YERLER

Ayılar, kış uykusuna yatmadan önce tıka basa yemekle beslenir ve aylarca yeraltında oruç tutacakları hazırlık için hızla kilo alırlar. Dişi ayılar genellikle kış aylarında inde doğum yapar. Yaralı ayının cinsiyeti ise henüz belirlenmedi. Yerel halk, bu olayın şirket faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisi konusunda daha dikkatli olmaya sevk edeceğini umuyor. Sadece birkaç ay önce, petrol şirketi yerli topluluklara, yukarılarında bir petrol sızıntısı olduğunu neredeyse bir yıldır bildirmediği ortaya çıktı.