Yer: İstanbul Şişli, yüzlerce insan tek bir amaç için toplandı! Kuyruklar oluştu cadde kapandı

Yaşanan deprem felaketi sonrası ülkenin dört bir yanından afet bölgelerine gönderilmek üzere yardımlar yapılıyor. Şişli’de deprem bölgesine gönderilmek üzere bir okulda toplanan yardımların yükleneceği TIR, okula giremeyince Vali Konağı Caddesi kapatılarak, insan zinciri oluşturuldu. Elden ele yardım malzemeleri verilerek yüklenen TIR deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Yer: İstanbul Şişli, yüzlerce insan tek bir amaç için toplandı! Kuyruklar oluştu cadde kapandı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, ülke genelinde insanlar adeta seferber oldu. Seferberlik hali ülkenin birçok yerinde devam ederken, duygulandıran bir görüntü de İstanbul Şişli’de yaşandı. 650’yi aşkın gönüllü Şişli Nilüfer Hatun Ortaokulu’nda topladıkları yardımı, afet bölgesine gönderebilmek için bir araya geldi.  Yer yer etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle tır okul bahçesine giremedi.

YÜZLERCE GÖNÜLLÜ İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURDU

Çareyi Vali Konağı Caddesi’ni kapatmakta bulan yüzlerce gönüllü, yaklaşık 1 kilometrelik mesafeden insan zinciri oluşturarak yardımları TIR'a taşıdı. 

Yer: İstanbul Şişli, yüzlerce insan tek bir amaç için toplandı! Kuyruklar oluştu cadde kapandı - Resim : 1

İNSAN SELİNİN ARKASI GELMEDİ  

Teşvikiye Mahallesi Muhtarı Suzan Bektaş dün yaşanan yardım seferberliği için, "Nilüfer Hatun Okulu’nun birkaç sınıfını çalışma alanı ilan ettik. İnsanlar akın akın gelmeye başladılar. İnsan selinin arkası gelmiyordu. Gençler buraya yığıldılar, anında organize oldular. Çok duygulandık. Burada başka bir enerji vardı. Akşam korkunç bir kar, hava buz gibiydi. Gece 12. TIR geldi, buradan yüklenilecekti, fakat TIR okula giremedi. Vali Konağı Caddesi’nde TIR durdu, trafiği kapattık. Buradan 3 sıra, bir zincir oluşturuldu. İnsan seli… Kar yağıyor, ıslanmışlar ama hiç umurlarında değil. Şarkılar söyleyerek TIR yüklendi ve yolcu edildi. Olağanüstü güzeldi. Gerçekten bu bir seferberlik hali. Gençler, 3 gündür burada 7/24 mücadele veriyor oradaki canlarımıza nefes olmak için" diye konuştu.

Yer: İstanbul Şişli, yüzlerce insan tek bir amaç için toplandı! Kuyruklar oluştu cadde kapandı - Resim : 2