Yer: Rize... Dereden alınan kum yüzünden köprü çöktü

Rize, Çayeli ilçesindeki köprü iki köyü birbirine bağlamaktaydı. Ancak köprünün tam orta kısmı çöktü. Çökmenin sebebi olarak dereden alınan kum ve çakıl gösterildi.

Yer: Rize... Dereden alınan kum yüzünden köprü çöktü

İlçedeki Büyükdere Deresi üzerinde bulunan köprü, İncesırt Köyü ile Maltepe köyünü birbirine bağladığı için önemli konumda. Ancak dün köprü aniden çöktü. Köprünün boyutları 8 metre genişlik, 149 metre uzunluk ve 18 metre yüksekliğindeydi.

Köprünün çökmesi, köprünün ayağı altındaki çakıl ve kumun boşalması nedeniyle olduğu düşünülüyor. Maltepe Köyü eski muhtarı Ahmet Gemici, yeniden yapım için yardım istedi ve durumu şöyle açıkladı: “Bu harika köprü, çift şeritli ve geliş-gidiş olarak kullanılıyordu. Ancak sorumlular sürekli uyarılara rağmen dereye önlem almadılar. Sonunda bu facia gerçekleşti. Dün akşam buradaydık ve elimizden geleni yapmaya çalıştık ancak sonuçsuz kaldık. Maalesef gözlerimizin önünde köprü kaydı gitti.”

“DÜN AZ BİR YAĞMUR YAĞMASINA RAĞMEN 3-4 SAAT İÇİNDE KÖPRÜ ÇÖKTÜ”

En son dün DSİ’ye müracaat da bulundukları dilekçenin sonucunu sorduklarını kaydeden Maltepe Köyü Muhtarı Ali Yılmaz ise “Bunun bu hale gelmesinin sebebi özel bir şirket tarafından aşırı derecede köprünün alt kısmından kum ve çakıl alınması. Yetkililer tarafından bu işe göz yumuldu. Yetkililere defalarca dilekçe vermemize rağmen daha dün bile Devlet Su İşleri’ne gittik. Herhangi bir cevap alamadım. 'Yapacağız, edeceğiz' dediler ama yapmadılar. En sonunda dün az bir yağmur yağmasına rağmen 3-4 saat içinde köprü çöktü” ifadelerini kullandı.