Yer Türkiye... Bu boş dükkanda çekilen bir önceki fotoğrafı bilenler önünde durup uzun uzun dalıyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bulunan Yaşar Emre’ye ait asırlık terzi dükkanında adeta ölüm soğukluğu hakim.Uzun yıllar terzilik yapan Emre geçtiğimiz sene 95 yaşında hayatını kaybetti.Yaşar Emre’nin vefatının ardından dükkanın dolu halini görenler ise boş görünce dükkanın önünde durup hüzünlü hüzünlü bakıyor.

Yer Türkiye... Bu boş dükkanda çekilen bir önceki fotoğrafı bilenler önünde durup uzun uzun dalıyor

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde  terzilik yapan Yaşar Emre geçtiğimiz yıl 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. Koçarlı’nın çınarı olarak bilinen Emre'nin ani vefatı ilçeyi yasa boğdu. İşi sayesinde hayata bağlanan Yaşar Emre küçük yaşta başladığı terzilik mesleğinde çıraklığını tamamladıktan sonra kendi dükkanını açtı. Çıraklığı hariç 71 yıldır kendi dükkanı işleten Emre, yıllar boyunca kendisine arkadaşlık eden malzemelerle işini sürdürdü. İlerlemiş yaşına rağmen gerek dikiş dikerken, gerekse iğneden iplik geçirirken hiç zorlanmayan Yaşar Emre, ömrünü dikiş makinesi, iğne, makas ve ütü ile geçirdi.

Yer Türkiye... Bu boş dükkanda çekilen bir önceki fotoğrafı bilenler önünde durup uzun uzun dalıyor - Resim : 1

ÖLÜM SESSİZLİĞİ HAKİM

Emre'nin vefatının ardından geçen 7 aylık süre içerisinde hayatını adadığı dikiş makinesi ve kullandığı ekipmanları dükkandan çıkartılarak boşaltıldı. Asırlık çınar Emre ile hayat bulan yaklaşık 50 yıl makas ve dikiş makinesi sesinin hiç eksik olmadığı dükkanda şimdilerde ise adeta ölüm sessizliği hakim.

Yer Türkiye... Bu boş dükkanda çekilen bir önceki fotoğrafı bilenler önünde durup uzun uzun dalıyor - Resim : 2

95 yaşında hayatını kaybeden terzi Yaşar Emre'nin dükkan komşusu olan vatandaşlar Emre'nin uzun yıllar terzilik yaptığını ve son zamanlarda çevresinde yaşıtı kalmadığı için tüm zamanını işine harcadığını belirterek vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Yer Türkiye... Bu boş dükkanda çekilen bir önceki fotoğrafı bilenler önünde durup uzun uzun dalıyor - Resim : 3