Yerli aşının gelirini bağışlıyor

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, "Pre-klinik aşamalar tamamlandı, çok yakın zamanda insan denemeleri için Faz-1 sürecine başlayacağız” dedi.

Yerli aşının gelirini bağışlıyor

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, üzerinde çalıştıkları yerli koronavirüs aşısının insan üzerinde denenme aşamasına geldiğini belirterek, "Bu aşıyı tüm dünyaya vereceğiz. Aşının ihracat dahil tüm gelirlerini de devletimize bırakacağız" ifadesini kullandı.

Ahlatcı Holding'in, iştirakleri Nanografi Nano Teknoloji A.Ş ile geliştirdikleri n-FasT kovid-19 tanı kitinin tanıtım toplantısında konuşan Ahlatcı, yerli aşı çalışmasını şubat ayında başlatarak bu güne kadar pre-klinik aşamalarının tamamlandığını, çok yakın zamanda insan denemeleri için Faz-1 sürecinin başlayacağını ifade etti.

Aşının nazal yolla uygulanacak bir şekilde tasarlandığını, biyo güvenlilik bakımından alanındaki muadilleriyle sıkı rekabete girebilecek kadar başarılı olduğunu belirten Ahlatcı, ayda 100 milyon doz miktarında üretim kapasitesinin hazırlandığını kaydetti.

Üretmeyi hedefledikleri aşının; mevcut geleneksel ve mRNA temelli aşılardan farklı olarak burundan uygulanan protein temelli nazal bir yöntem olduğunu ifade eden Ahlatçı şöyle konuştu: "Daha yeni sayılabilecek, insanlara daha az zarar veren, toksik değer vermeyen bir çalışma oldu. İnsan denemeleri için izin başvurusu yapıldı. Yakında Faz-1 denemelerini başlatacağız. 2021'in ortasından itibaren Faz-3'ün önemli bir aşamasını geride bırakmayı planlıyoruz."