Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan açıklama!

2023’e Doğru Şehir Buluşmaları' çerçevesinde Nevşehir’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un fiyatıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,'2023’e Doğru Şehir Buluşmaları' çerçevesinde Nevşehir’e geldi. Programına basın toplantısı ile başlayan Bakan Mustafa Varank, Türkiye'nin merak ettiği yerli otomobil TOGG'un fiyatına ilişkin bilgiler verdi.

Yerli otomobil TOGG ne kadar olacak?

Toplantıya katılan bir basın mensubunun TOGG’un fiyatını sorması üzerine yaşadığı bir anıyı anlatarak cevap veren Bakan Varank, “C sınıfı SUV araçlarla aynı fiyatta olacak” diye cevap verdi.

Bakan Varank, TOGG’un fiyatı hakkında da açıklamalarda bulundu. Varank, “Fiyatla ilgili sorular bize çok soruldu. Başından beri de aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız'. Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı. Başından beri piyasaya çıktığımda C sınıfı SUV segment araçlarla aynı marjda satılma hedefi var. Şirket bu minval üzere de çalışmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.