Yerli otomobil TOGG’un üretiminden yeni görüntüler geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerli otomobil TOGG’un üretim ve teknoloji kampüsünü ziyaret etti. TOGG’un üretim bandın da yeni görüntüler geldi.

Yerli otomobil TOGG’un üretiminden yeni görüntüler geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOGG’un üretim ve teknoloji kampüsünü ziyaret etti.

Yerli otomobil TOGG’un üretiminden yeni görüntüler geldi! - Resim : 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kacır ve Şimşek, Togg'un üretim aşamalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Togg çalışanlarıyla sohbet eden Bakanlara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik etti.

TOGG için 177 bin ön talep gerçekleşmiş, bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek ve önümüzdeki yıl bu sayı 2,5 katına çıkacak.

Öte yandan TOGG’da üretimin son hız devam ettiği görüldü.

Yerli otomobil TOGG’un üretiminden yeni görüntüler geldi! - Resim : 2

Teknoloji üssünün çok etkileyici olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yüzde 90 otomasyonla üretim yapılması gerçekten büyük başarı. Yüksek teknoloji barındıran, son derece verimli ve muazzam şekilde faaliyet gösteren büyük bir teknoloji üssü. Türkiye için büyük bir başarı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.