Yerli otomobilin adı nedir?

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobil sonunda yollara çıktı ve kendisini gösterdi. Yerli otomobilin özellikleri kadar merak edilen diğer şey ise adının ne olacağı? Herkes yerli otomobil bir isim önerisinde bulunuyor. Ancak Gürcan Karakaş, marka isminin gelecek yıl belirleneceğini açıkladı.

Bir hayal gibi görünen yerli otomobil prototipi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerek yolları selamladı. Türkiye'nin dev yatırımı olan yerli otomobil için Bursa'da fabrika kurulacak ve zaman içerisinde seri üretime geçilecek. Yerli otomobilin üretileceği fabrikada yılda 170 bin otomobil yapılması planlanıyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) tarafından hazırlanan yerli otomobil prototipi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle tanıtılıyor. Erdoğan'ın törende yerli otomobilin ismini de açıklaması bekleniyordu ancak TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, otomobilin adının gelecek yılın ortasında belirleneceğini ifade etti.

Siz de yerli otomobil için bir isim düşündüyseniz yorum kısmına yazın, yayınlayalım...

Yerli otomobil detayları

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yerli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak.
  • Yatırımın süresi başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019'dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi.
  • Öngörülen toplam sabit yatırım tutarı 22 milyar olarak açıklandı.
  • Elektrikli otomobilin üretimi 5 modelde, yılda 175 bin adet olacak.
  • Üretim tesisinde 300'ü nitelikli toplam 4 bin 323 kişi istihdam edilecek.
  • Proje bazlı devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak.
  • Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) gerçekleştireceği yatırım için 30 bin otomobillik alım garantisi verildi.