Tatil fiyatlarını gören kaçtı! Yüzde 100 zam geldi

Küresel piyasalarda yaşanan enflasyon endişelerinin en çok hissedildiği sektörlerden olan turizmde koronavirüs salgını faktörünün ortadan kalkması ile ibre yeniden yabancı turiste döndü. Fiyatlar döviz kurlarındaki artışın etkisiyle iki katına çıktı.

Tatil fiyatlarını gören kaçtı! Yüzde 100 zam geldi

Koronavirüs salgınının etkisinin ortadan kalkmasının ardından ibre yabancı turiste dönen turizm sektöründe yerli turist sahilden çekildi. Fiyatları gören hayrete düştü.

Kurban Bayramı'nda yerli turist tatilini yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen zamlarla yapacak. 2021'de İngiliz turistlerin gelmemesi, Rusların kapıları haziran sonrası açması ve Avrupa pazarındaki durgunluk, sahillerdeki yerli oranını Akdeniz'de yüzde 40, Ege'de yüzde 60'lara taşımıştı. 

Bu yıl sahillerdeki yerli turist oranının yüzde 15-20 arasına düşeceğini kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu: "2021'e göre yüzde 50-100 arası bir fiyat farklılığı var bu da çok normal. Aslında otelci ve sektör olarak maliyetlerimiz daha fazla arttı. Yabancı turisti dövizdeki artışla biraz tolere ediyoruz ama iç pazarda bunu küçük fiyat artışları ile tolere etmeye çalışıyoruz. Yine de Kurban Bayram'ında ilgi bekliyoruz" ifadelerini kullandı (Sözcü)