Yerli üretim cep telefonu fiyatlarını düşürecek

Oppo bu ay, Tecno Mobile ve Xiaomi de gelecek ay Türkiye'de telefon üretimine başlayacağını duyurdu. Markaların bu yatırımlarının telefon fiyatlarına yansıyacağına inanılıyor. Peki, neler değişecek, hangi markalar ne kadar yatırım açıkladı? İşte detaylar...

Yerli üretim cep telefonu fiyatlarını düşürecek

Cep telefonu markalarının Türkiye'de üretim açıklamalarının ardından bazı modellerinin de fiyatları ineceği umutları arttı. 2 bin 500-3 bin lira bandında yer alan bu telefonların ücretlerinin bin liradan bin 750 lira bandına kadar düşmesi bekleniyor.

Xiaomi, Oppo, Tecno Mobile Türkiye’de üretim planlarını açıklarken, Samsung, Huawei, Honor, Vivo, TCL de üretim planları yapıyor. Bu markaların bir kısmı kendi üretim tesislerini kurarken, bir kısmı da var olan tesislerde üretim yaptıracak. Bu yatırımlar ülke ekonomisine milyon dolarlık katkı sağlarken, binlerce kişinin de istihdam edilmesini sağlayacak.

Hangi markalar ne kadar yatırım yapacak?

Oppo: Oppo, yaklaşık 50 milyon dolar tutarında bir yatırım yapacak. Bu ay içerisinde üretime başlıyor.

Xiaomi: Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de üretime başlayacağını açıkladı. Avcılar’da açacağı fabrika ile dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke Türkiye olacak.

Tecno Mobile: Türkiye’ye 25 milyon dolarlık yatırım yapacak. İstanbul Pendik’te yer alacak fabrikasında mart ayında üretime başlayacak.

Samsung, Vivo, TCL, Honor ise üretim planlarını henüz açıklamadı.