Yerli uydu Türksat 6A için geri sayım… Bakan Mehmet Fatih Kacır tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve milli olarak geliştirilen ve ilk milli haberleşme uydusu olan TURKSAT 6A'nın İMECE ile beraber Mart 2024'te uzaya gönderileceğini açıkladı.

Yerli uydu Türksat 6A için geri sayım… Bakan Mehmet Fatih Kacır tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kurumda düzenlenen törene katıldı.

MART 2024’TE UZAYA GÖNDERİLECEK

Bakan Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini belirterek, "Biraz testler uzadı ama sözü aldık. İnşallah Mart 2024'te Türksat 6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndereceğiz." dedi.

TÜBİTAK'ın ülkenin araştırma kabiliyetlerini güçlendirerek bilim, teknoloji ve AR-GE ekosisteminin altyapısının ilk adımlarını attığını vurgulayan Kacır, kurumun "Milli Teknoloji Hamlesi"nin bayrak taşıyıcısı olduğunu bildirdi.

Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi"nin başarıyla gerçekleştirilmesinin, teknolojiyi tüketen değil, geliştiren ülke olmak, güçlü, teknolojide lider ve yetkin sanayiyle mümkün olacağını dile getirdi. Bu nedenle TÜBİTAK sanayi destek programlarıyla AR-GE ve inovasyon kabiliyetlerini artırdıklarını belirten Kacır, bir yandan da özel sektörün AR-GE kültürünü sahiplenmesini, teknoloji ve inovasyon odaklı projeler geliştirilmesini sağladıklarını anlattı.